Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

LaUS:n uimareille kaksi mestaruutta ja tukku mitaleita

Lahden Uimaseuran uimarit kauhoivat kaksi kultamitalia ja useita himmeämpiä mitaleja Ikäkausimestaruusuinneissa. Topias Tynjä voitti ikäkausimestaruuden P16-sarjan 100 metrin selkäuinnissa ennätysajalla 59,64 ja Ebba Simberg puolestaan 14-vuotiaiden tyttöjen 200 metrin selkäuinnissa.

Arvokisamitali oli Simbergin ensimmäinen ja se tuli reilulla ennätysparannuksella ajalla 2.21,68. Puolta lyhyemmällä selkäuintimatkalla Simberg ui pronssille.

Tynjä saavutti Tampereen kilpailuissa viikonlopun aikana kolme muuta mitalia omilla ennätysuinneillaan. Hopeaa Tynjä ui 200 metrin vapaauinnissa ja 50 metrin selkäuinnissa sekä pronssia 100 metrin vapaauinnissa.

LaUS:n kolmas mitalisti oli Siiri Haverinen, joka kauhoi 200 metrin rintauinnin pronssia T14-sarjassa. Pistesijoja muista lahtelaisista uivat Kasperi Haverinen, Tinka Tamminen ja Joonas Pulkkinen.

Samaan aikaan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Taavi Backman kellotti kaksi uutta ennätystä vapaauintimatkoilla. Päälajissa 200 metrin sekauinnissa Backman oli ennätys- ja finaalivauhdissa, mutta kohtalona oli hylkäys. Santeri Pulkkinen jätti kilpailut väliin sairastelujen vuoksi. Lahtelaisuimarit jatkavat kuitenkin kauttaan vielä SM-uinneissa 16.–19. joulukuuta.

LaUS:n Sohvi Kallinen voittoon Jyväskylän GP-uinneissa