Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Suomalaiset saivat vain viestivastuuta ISL-uintifinaalissa, Teijonsalon edustama joukkue kärkipaikalla

Suomalaisuimarit kilpailivat vain vapaauintiviestissä, kun kansainvälinen ISL-uintiliiga aloitti finaalinsa myöhään perjantaina Hollannin Eindhovenissa. Fanny Teijonsalo oli mukana Energy Standard -joukkueensa voittoisassa kvartetissa, kun se vei nimiinsä naisten 4x100 metrin vapaauintiviestin. Teijonsalo ui kolmososuuden, ja perään Ruotsin tähti Sarah Sjöström ankkuroi viestivoiton.

Laura Lahtinen ja Jenna Laukkanen uivat London Roar -joukkueen kakkoskvartetissa kolmos- ja nelososuudet. Joukkue oli viestin seitsemäs.

Energy Standard johtaa neljän joukkueen finaalia avauspäivän jälkeen. Lyhyellä radalla eli 25 metrin altaassa uitava kausi huipentuu lauantain myöhäisillassa Suomen aikaa. Kärkijoukkueella on 271 pistettä, toisena olevalla Cali Condorsilla 250 pistettä ja kolmantena olevalla London Roarilla 206 pistettä. Finaalin jumbona on LA Current 171 pisteellä.

Välierissä oli mukana myös toista ISL-kauttaan uinut Ida Hulkko, mutta hänen edustamansa Iron ei yltänyt finaaliin.

ISL on uimarien kehittämä ammattilaisliiga, jossa kilpaillaan kolmatta kautta. Laukkanen on suomalaisista ainoa, joka oli mukana myös vuosina 2019 ja 2020. Ensimmäisellä kerralla kilpailuja oli Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikassa, mutta viime vuonna koronaviruspandemia keskitti uinnit Unkarin Budapestiin. Tänä vuonna alkusarja uitiin Italian Napolissa, välierät ja finaali Eindhovenissa.