Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tampereen uusi areena avautuu ilman seisomakatsomoa: "Näin isoissa projekteissa tulee väistämättä yllätyksiä eteen"

Tampereen uudella monitoimiareenalla (Nokia Arena) päästään tositoimiin perjantaina, kun jääkiekon Liigan tamperelaisjoukkueet Ilves ja Tappara kohtaavat hallin avausottelussa. Kaikki ei kuitenkaan ole vielä valmista areenalla, kertoivat joukkueet torstaina.

Osaa areenan siirtokatsomoista voidaan tarpeen mukaan käyttää joko istuma- tai seisomakatsomoina, mutta toistaiseksi nämä katsomonosat ovat käytössä vain istumakatsomoina.

– Nokia Arenan seisomakatsomo-ominaisuus viivästyy johtuen katsomorakenteen toimittajasta. Toistaiseksi seisomakatsomolle varattu alue toimii istumakatsomona, jossa on numeroimattomat istumapaikat. Kaikille lipun ostaneille on kuitenkin paikka areenalla, Ilves ja Tappara kertoivat yhteisessä tiedotteessaan torstaina.

Viivästys ei vaikuta areenan yleisökapasiteettiin

Katsomorakenteen toimittaja kertoo pyrkivänsä saattamaan työn loppuun mahdollisimman pian, jotta seisomakatsomot saadaan otettua käyttöön alkuperäisessä tarkoituksessaan. Viivästys ei vaikuta areenan yleisökapasiteettiin.

Ilves ja Tappara muistuttavat, että näissä katsomoissa tulee turvallisuussyistä istua, kuten istumakatsomossa tehdään.

– Luonnollisesti Maamme-laulun ja vastaavan aikana noustaan ylös. Pomppiminen ja jatkuva seisominen on valitettavasti katsomossa kielletty, kunnes seisomakäytön vaatimat lisätuennat saadaan valmiiksi. Näin varmistamme kaikille turvallisen ottelutapahtuman.

Seurojen toimitusjohtajat Risto Jalo ja Mika Aro pahoittelevat tilannetta.

– Näin isoissa projekteissa tulee väistämättä yllätyksiä eteen. Uskomme, että asia saadaan pian ratkaistua ja seisomakatsomot kannattajien käyttöön, Ilves-Hockeyn Jalo toteaa.

– Tilanne tuli meille äkillisenä viime hetken yllätyksenä. Onneksi kuitenkin kaikille katsojille saadaan järjestymään paikat. Huolimatta katsomomuutoksista tulee perjantain ottelu olemaan historiallinen ja tunteikas, Tamhockeyn Aro sanoo.