Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahden Ahkeran painija Arvi Savolainen joutuu sydänoperaatioon

Lahden Ahkeran painija Arvi Savolainen, 23, joutuu sydänleikkaukseen. Suomen Painiliitto tiedotti torstaina, että Tokion olympialaisissa viidenneksi sijoittuneen Savolaisen sydämen rytmihäiriö korjataan rutiinitoimenpiteellä, joka tehdään ennen joulua.

Savolaisen sydämestä löytyi jo yli vuosi sitten lievä rytmihäiriötaipumus, joka ei vaatinut toimenpiteitä. Painijan rytmihäiriöt ovat kuitenkin lisääntyneet, ja nyt on päädytty operaatioon.

– Minulla on jäänyt tänä syksynä muutaman kerran päälle eteisvärinä, ja sitä on jouduttu kääntämään takaisin normaaliin rytmiin. Nyt tehtiin sitten päätös vaivan hoitamisesta. Toivottavasti sydän saadaan tällä kuntoon, ettei näitä ongelmia jatkossa tule tärkeinä kisapäivinä, Savolainen kertoo tiedotteessa.

Toimenpiteessä sydämestä poltetaan rytmihäiriöpesäke, minkä pitäisi estää ongelmat tulevaisuudessa.

– Arvin tilanne on varsin tyypillinen isokokoisilla ihmisillä, ja tietysti urheilijat huomaavat rasituksen seurauksena rytmihäiriöt helpommin. Se mikä tässä on harvinaisempaa, niin yleensä nämä rytmihäiriöt eivät esiinny näin nuorella ihmisellä, painijoukkueen lääkäri, kardiologi Mika Lehto kertoo.

97-kiloisten sarjassa painiva Savolainen odottaa tällä hetkellä toimenpiteeseen pääsyä. Painijan pitäisi toipua kilpailukuntoon parissa kuukaudessa operaation jälkeen. Savolaisen tähtäimessä on kevään EM-painit. Häntä ei nähdä tulevana viikonloppuna Arvo Haavisto -turnauksessa Ilmajoella eikä alkuvuoden turnauksissa.

Savolainen paini alle 23-vuotiaiden MM-pronssia

Suomi viidellä painijalla MM-kisoihin – olympiakävijöille kisat tulivat liian nopeasti

Savolainen kuin raivo härkä SM-molskilla – haussa harjoitusvastustaja ja painirutiinia Saksan Bundesliigasta