Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahden Hiihtoseurasta tuttu mies Uimaliiton toiminnanjohtajaksi

Lahden Hiihtoseurassa yhdistetyn maajoukkueeseenkin asti aikoinaan edennyt Tony Kilponen on valittu Suomen Uimaliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi. Kilponen aloitti tehtävässä keskiviikkona 1. joulukuuta.

Kilposella on pitkä, yli 15 vuoden kokemus liiketoiminnan, urheilujärjestön sekä henkilöstöjohdon että muista johdon tehtävistä. Yhdistetyn maajoukkueessa hän oli vuosina 1993–2000. Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtajana hän työskenteli 2015–2016.

Koulutukseltaan Kilponen on kauppatieteiden (ekonomi) ja sotatieteiden maisteri.

– Uintiurheilun lajeissa on erittäin vahvoja suomalaisia menestyslajeja ja lajiperhe on yhteiskunnallisesti merkittävä ja vahvasti yhteisöllinen. Uinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo ovat monipuolisia harrastuksia, jotka tuottavat liikunnan iloa vauvasta vaariin. Entisenä urheilijana ja liikunnan suurkuluttajana olen etuoikeutettu päästessäni tekemään töitä suomalaisen urheilun ja liikunnan eteen Uimaliitossa, Kilponen sanoo liiton tiedotteessa.

Liian hyväkuntoinen leikkauspöydälle – asikkalalainen Tony Kilponen selätti pitkän sairauskierteen

Toiminnanjohtajan tehtävä oli avoimessa haussa ja yhteensä hakemuksia tehtävään tuli 22.

– Saimme paljon kovatasoisia hakemuksia, ja olen hyvin tyytyväinen saadessamme Tony Kilposen vastaamaan operatiivisesta johtamisesta. Kilposen taustassa yhdistyy kokemus liike-elämästä, julkisen sektorin toiminnasta sekä urheilun parista niin johtotehtävistä kuin urheilijana, mikä antaa hänelle erinomaiset eväät tehtävässä onnistumiseen, Uimaliiton puheenjohtaja Ville Riekkinen kertoo.

Uimaliiton strategia 2024 otettiin käyttöön viime syksynä. Strategian painopistealueina ovat osaaminen, menestys sekä koko kansan uinti-ilmiön mahdollistaminen.

– Työn tekemisen kulttuuri, osaaminen ja asenne uintiurheiluyhteisössä on erittäin korkealla tasolla. Toimintaympäristön muutoksen myötä tulevaisuudessa korostuu muun muassa rahoituksen vahvistaminen myös kaupallisten mahdollisuuksien avulla, millä vahvistetaan ja kehitetään koko kentän toimintaedellytyksiä, Kilponen sanoo.

Uimaliiton lajeina ovat uinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo. Uimaliittoon kuuluu lähes 140 jäsenseuraa. Uimaliiton toiminnanjohtajan viran sijaisena on toiminut kehitys- ja kilpailupäällikkö Pasi Salonen.