Tshekin poliisi pidätti valkovenäläisen jalkapallojohtajan, epäillään luvattomasta maahantulosta

Tshekin poliisi pidätti tiistaina Valko-Venäjän jalkapalloliiton puheenjohtajan Vladimir Bazanovin. Häntä epäillään luvattomasta maahantulosta, kertoi uutistoimisto AFP tshekkimediaan viitaten.

Bazanov kuuluu Valko-Venäjän johtajan Aljaksandr Lukashenkan lähipiiriin. Tshekki on Euroopan unionin jäsenvaltio, ja EU on asettanut pakotteita Lukashenkan hallinnolle vuoden 2020 vilpillisten vaalien takia.

Valko-Venäjän naisten maajoukkueen oli määrä kohdata tiistaina Tshekki MM-karsinnoissa, mutta ottelu siirtyi kolmen valkovenäläisen pelaajan koronatartuntojen takia.

Tshekin poliisi vahvisti AFP:lle pidättäneensä kaksi ulkomaalaista, jotka tulivat maahan ilman rajalla tarvittavia, terveyteen liittyviä lomakkeita. Denik N -lehden mukaan Bazanovin lisäksi poliisi pidätti tämän vaimon.

Lehden mukaan Tshekin ulkoministeri Jakub Kulhanek oli aiemmin todennut, että Bazanov poistetaan maasta, jos hän yrittää päästä tiistain otteluun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut