Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Orimattilassa otellaan viikonloppuna judon Itämeren alueen herruuksista – tulossa noin 500 osallistujaa

Baltic Sea Championships -tapahtumaan on tulossa kilpailijoita Israelista ja Brasiliasta asti.

Orimattilassa järjestetään kotimaan tämän vuoden kansainvälisin judokilpailu ensi viikonloppuna. Kaksipäiväisessä Baltic Sea Championships -tapahtumassa otellaan kaikissa juniori-ikäluokissa Itämeren alueen herruuksista.

Tapahtumaan oli viikonloppuun mennessä ilmoittautunut lähes 500 kilpailijaa. Ulkomailta Orimattilaan on tulossa isot joukkueet Virosta, Tanskasta, Ranskasta, Saksasta, Norjasta, Ruotsista ja Norjasta. Yksittäisiä urheilijoita saapuu Islannista, Itävallasta, Venäjältä, Israelista ja Brasiliasta.

Viikonlopun tapahtuma palvelee myös Suomen itsenäisyyspäivän juhlaleirinä, jonka päävetäjänä toimii Suomen Judoliiton slovenialainen päävalmentaja Rok Draksic tiimeineen.

Orimattilan Judoseuran puheenjohtaja Tero Rönkkö näkee, että pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta ja tapahtuman laadukas maine on kiirinyt Keski-Euroopassa eteenpäin. Koronarajoitusten vuoksi tänä vuonna ei hänen mukaansa ole muualla Euroopassa kovin paljon suurempia judotapahtumia järjestetty. Siksi Baltic Sea Championships on tänä vuonna houkutellut paikalle poikkeuksellisen paljon ulkomaisia kilpailijoita, jotka janoavat kovia kansainvälisiä tapahtumia, Rönkkö sanoo.

– Koronapandemian vuoksi erityisesti nuorempien judokoiden mahdollisuudet judotaitojen testaamiseen kilpailutilanteessa ovat olleet vähissä. Hämmästyttävää on kuitenkin, että kaamosaikaan keskelle Päijät-Hämeen maaseutua halutaan matkata tuhansien kilometrien päästä. Kokemus on varmasti monelle ainutlaatuinen ja vähintäänkin eksoottinen, Rönkkö toteaa tiedotteessa.

Tapahtumaan osallistuvilta edellytetään koronapassia. Yleisötilat on erotettu kilpailijoista, ja kasvomaski on pakollinen kaikille.

Keskitason ranskalainen judoka teki judosta ammatin erikoisella tavalla – piipahti Lahdessa näyttämässä mallia