Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Markkasen Cleveland katkaisi tappioputkensa

Koripalloliiga NBA:ssa pelaavan Lauri Markkasen seura Cleveland Cavaliers onnistui katkaisemaan viiden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Orlando Magicin kohdannut Cleveland voitti ottelun kotonaan lukemin 105–92.

Noin 32 minuuttia pelannut Markkanen keräsi ottelussa yhteensä 20 pistettä ja upotti puolet yrittämistään kahdeksasta kolmen pisteen heitosta. Levypalloja Markkaselle kertyi ottelussa viisi. Suomalaispelaajan otteluminuutit olivat joukkueen kärkikastia.

Markkanen oli useamman pelin ajan sivussa Clevelandin kokoonpanosta NBA:n koronaprotokollan vuoksi. Nyt pelattu ottelu oli hänelle kolmas paluun jälkeen.

Takana tappioputki

Ennen varhain sunnuntaina Suomen aikaa päättynyttä ottelua Cleveland oli voittanut edellisen kerran marraskuun puolivälissä. Orlando oli puolestaan hävinnyt kahdeksan edellisestä yhdeksästä ottelustaan ennen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa pelattua ottelua.

Kotivoiton lisäksi Cleveland pääsi iloitsemaan ennätystehtailusta, kun joukkueen kärkipelaajiin kuuluva Darius Garland nappasi neljänneksi nuorimman 2 000 pistettä keränneen NBA-pelaajan tittelin. 21-vuotias Garland takoi illan ottelussa kaikkiaan 26 pistettä.

Paul ylitti komean rajapyykin

NBA:n länsilohkossa toisena oleva Phoenix otti 16:nnen peräkkäisen voiton kukistamalla itälohkon kärkijoukkueen Brooklynin 113–107. Phoenixin voittoputki on seurahistorian toiseksi pisin.

Phoenixin konkaripelaaja Chris Paul kirjasi ottelussa tilastoihinsa uransa 5 000:nnen levypallon. 36-vuotias Paul on ensimmäinen pelaaja NBA:n historiassa, joka on saavuttanut 20 000 pistettä, 10 000 syöttöä ja 5 000 levypalloa.

– Tietenkin mestaruuden voittaminen on kauden päätavoite. Mutta jos ei pysty nauttimaan tällaisista pienistä voitoista ja onnistumisista kauden mittaan, niin mitä ihmettä on tekemässä? Paul sanoi NBA:n verkkosivuilla .

Koronavirustartunnan takia kolme viikkoa sivussa ollut Philadelphian tähtipelaaja Joel Embiid heitti paluuottelussaan 42 pistettä, mutta ei kyennyt auttamaan joukkuettaan voittoon. Philadelphia hävisi kahden jatkoajan jälkeen taiston Minnesotalle 120–121.