Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Saku Mäenalanen päätti HIFK:n voittokulun Oulussa, vaikka hyväksytty maali ihmetytti – "Kyllähän tuomio meni ihan vihkoon"

HIFK oli voittanut edelliset viisi miesten jääkiekkoliigan vieraspeliään Oulussa hurjalla maalierolla 26–7, mutta lauantaina Saku Mäenalasen (2+2) huippuilta palautti Kärpät kotikaukalonsa herraksi.

HIFK säikäytti Kärppiä tunteita herättäneellä 2–3-kavennusmaalillaan, mutta kaksi tyhjiin tehtyä maalia varmistivat oululaisten 5–2-voiton.

– Onneksi voitimme. Kyllähän tuomio meni ihan vihkoon, enkä ymmärrä sitä. Ensin tuomari nostaa kätensä pystyyn, että tulee jäähy, mutta sitten hyväksyy maalin, Mäenalanen kummasteli.

Tilanteessa IFK-hyökkääjä Juha Jääskä törmäsi Kärppien maalivahtiin Stanislav Galimoviin, mutta osumaa ei hylätty pitkästä videotarkastelusta huolimatta.

Kärpät sai pelissä kaksi ylivoimaa, ja ne molemmat hankki joukkueelleen Mäenalanen. Hän oli myös värkkäämässä Kärppien molempia ylivoimamaaleja.

– Aika monta peliä olemme kääntäneet ylivoimamaaleilla. Siinä pitääkin olla tehokas, jos haluaa pelejä voittaa, Mäenalanen sanoi.

Kärppien ylivoima on tilastojen valossa selkeästi sarjan parasta.