Pelicansin voittoputki jatkui – SaiPa kaatui 6–4

Juha Hölttä

3. erä

Pelicansin voittonputki kasvoi viiteen otteluun, kun se kukisti lauantaina Isku Areenassa SaiPan lopulta maalein 6-4. Lappeerantalaisille tappio oli puolestaan jo kuudes peräkkäinen.

Kolmannessa erässä Pelicansin maalit viimeistelivät Tomi Utunen, Otto Kivenmäki, Niklas Nordgren ja Jiri Smejkal, joka ampui päätösnumerot tyhjään maaliin.

SaiPa tuli ottelussa kolme kertaa takaa tasoihin, mutta aina kotijoukkue pystyi nousemaan uudestaan, vaikka etenkin päätöserässä vieraat painoivat villisti päälle ja Pelicansilla oli ajoittain vaikeuksia saada kiekkoa pois omalta pelialueeltaan.

2. erä

Pelicans ja SaiPa jatkoivat toisessakin erässä aika sekavaa kiekkoilua, ja tasatahtiin, sillä kolmanteen erään lähdetään tilanteesta 2-2.

SaiPan Joel Olkkonen tarjosi toisen erässä alussa kotijoukkueelle mahdollisuuden karata, kun hän otti 5 + 20 minuutin rangaistuksen taklattuaan Juuso Jämsenin päin laitaa.

Rangaistusta ei ehtinyt kulua kuin 10 sekuntia, kun Iikka Kangasniemi teki Pelicansin toisen maalin Jiri Smejkalin syötöstä. Kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt hyödyntämään pitkää ylivoimaa, kun Lukas Jasek lähti jäähylle. Ja vaikka ylivoimaa jäi jäähyn jälkeen vielä yli kaksi minuuttia, ei Pelicans onnistunut lisäosumissa.

Sitten jäällä mentiin minuuttitolkulla hirveällä vauhdilla laidat kolisten ja mailat katkeillen, ja oli vain ajan kysymys, että jotain ikävää sattuisi.

Reilun puolen tunnin jälkeen kotijoukkueen Alex Lindroos loukkaantuikin laitakahinassa ja puolustaja talutettiin pukukoppiin.

Ottelusta otteen saanut SaiPa onnistui takaa-ajossa puolitoista minuuttia ennen erätaukoa, kun Joona Huttula pisti pelin tasoihin.

1. erä

Pelicansin ja SaiPan toinen kohtaaminen vuorokauden sisällä ei avauserässä tarjonnut suuria jääkiekkoilullisia hienouksia.

Kentällä mentiin päästä päähän tasatahtiin ja maalinteossakin onnistuttiin molempiin päihin.

Kotijoukkueen tehoketju vei Pelicansin johtoon reilun 11 minuutin pelailun jälkeen, kun Otto Kivenmäki pääsi iskemään tyhjän maalin kulmalta kiekon sisään. Esityön tekivät Lukas Jasek ja Jiri Smejkal.

SaiPa iski tasoituksen vajaan viisi minuuttia myöhemmin, kun Pelicans-puolustus päästi Roni Karvisen tuikkaamaan kiekon sisään. Tasoituksen jälkeen kotijoukkue oli helisemässä, mutta lisäosumilta säästyttiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut