Moukarinheittäjä Kosonen siirtyy turkulaisseuraan, kaksien arvokisojen kausi edessä

Moukarinheittäjä Silja Kosonen vaihtaa Someron Esan edustusasun Turun Urheiluliiton paitaan. Viime kaudella Kosonen voitti alle 20-vuotiaissa Euroopan mestaruuden ja maailmanmestaruuden sekä kilpaili Tokion olympialaisissa.

– Juteltiin tulevasta kaudesta valmentajani Jani Pihkasen kanssa ja todettiin, että tässä pitää ottaa seuraava kehitysaskel, jos haluaa pärjätä maailmalla. Uskon, että Turun Urheiluliitto pystyy auttamaan minua siinä parhaiten, Kosonen kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Raisiossa asuva Kosonen on uudessa seurassaan lähempänä kotia. Turkuun veivät myös alkaneet saksan kielen opinnot Turun yliopistossa.

– Someron Esalle olen kiitollinen. En olisi nyt tässä missä olen ilman seuran apua, 19-vuotiaiden maailmanennätyksen haltija sanoi.

Ensi kesää värittävät aikuisten MM-kisat heinäkuussa Yhdysvaltain Eugenessa ja EM-kisat elokuussa Münchenissä. Niihin Kosonen valmistautuu uransa ensimmäisillä ulkomaanleireillä. Leiritys alkoi tässä kuussa Etelä-Afrikassa.

– On ainakin tullut paljon heittoja ulkona. Raisiossa heittopaikalla ei ole valoja, joten siellä olisi iltaisin pitänyt heittää sisällä, Kosonen kertoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut