Sara Kuivistolle ei jäänyt loistovuodesta moitittavaa – katse suunnattu nyt kohti tulevaa: "Ensi kausi on tosi tärkeä vuosi"

Työ kohti huippua on ollut määrätietoista ja tehokasta, ja tulevaa kohti Sara Kuivisto suuntaa vanhoilla hyvillä opeilla. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen / STT

Keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto ampaisi suomalaisten sydämiin kesällä Tokion olympialaisissa, kun hän pääsi sekä 1 500 että 800 metrillä välieriin ja kirjasi kaikilla neljällä juoksullaan Suomen ennätykset.

– Onnistunut vuosi, ei hirveästi moitittavaa keksi. Alkoi jo hallikaudesta, EM-hallien kahdeksas sija ja (hallien) SE-tulokset olivat jo hieno juttu. Se vaan jatkui sitten kesälläkin, Kuivisto totesi hymyssä suin osallistuessaan tiistaina lasten yleisurheilukerhoja esitelleeseen tilaisuuteen Helsingissä.

– Pitkäjänteinen työ tuottaa hedelmää. Ja se, että on pystynyt olemaan terve jo useamman kauden. Siitä se tulee, kokin koulutuksen saanut Kuivisto tiivisti vielä reseptin loistovuoteen.

Työ kohti huippua on ollut määrätietoista ja tehokasta, ja tulevaa kohti Kuivisto, 30, suuntaa vanhoilla hyvillä opeilla.

– Ensi kausi on tosi tärkeä vuosi, eikä lähdetä mitään ihme juttuja kokeilemaan, meillä on hyvä malli ja sillä edetään, Kuivisto katsoi kohti EM-kisat ja kahdet MM-kisat sisältävää vuotta 2022.

Jotain uuttakin on toki säväyttävän vuoden myötä tullut. Nimittäin julkisuus.

– Onhan kiinnostus minua kohtaan lisääntynyt räjähdysmäisesti, aikamoinen myllytys on ollut (olympiakisojen) jälkeen. Se oli kyllä uutta. Mutta olen selviytynyt siitä mielestäni hyvin. Ja on se ollut ihan hauskaakin, mutta nyt kun harjoittelu taas alkoi, niin on vähän pitänyt sanoa, ettei ihan joka paikkaan lähde. Pitää muistaa pitää fokus tekemisessä, Kuivisto naurahti.

– Alppimajaharjoittelujakso on käynnissä, kestää 3–4 viikkoa. Tammikuussa mennään etelään hetkeksi, ja sitten MM-hallikisat (maaliskuussa Belgradissa). Ja kahdet (kesän) arvokisat ovat ne päätähtäimet, niissä haluan menestyä hyvin. Pyritään olemaan taas parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Ruoka tärkeässä roolissa - harrastuksenakin

Tiistain tilaisuudessa käsiteltiin lasten liikuntaharrastamista ja koronaviruksen siihen tuomia haasteita, ja myös liikunnan ja jaksamisen kannalta tärkeää asiaa eli ravintoa. Kokki Kuiviston mukaan ammatti sopii huippu-urheilijalle oikein mainiosti.

– Sopii todella hyvin. Ruoka on tärkeässä roolissa, koska kulutus on kova. Ja koska sitä osaa tehdä, se on laadukasta ja monipuolista. Ja se on minulle myös vähän sellainen harrastuskin, kiva kokeilla kaikkea ja tehdä. Kotona ollaan aika paljon (palautumassa rankoista treeneistä), on kiva puuhastella siellä (ruokaa), Kuivisto kuvaili.

Entäpä ne pitkät juoksulenkit, miettiikö kokki reseptejä niiden aikana?

– Pitkällä lenkillä yleensä rupeaa puolentoista tunnin kohdalla ajattelemaan, että ai että kun saisi kylmän kokiksen, kuului naurava vastaus.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut