Taktinen vessatauko kitketään tenniksen ATP-kiertueelta, miesten "kohtuullisen pituisille" wc-käynneille tarkka aikaraja

Tenniksen miesten korkeimmalla tasolla ATP-kiertueella kitketään ensi kaudeksi pelaajien wc-käyntien määrää. ATP vahvisti maanantaina kaudelle 2022 sääntömuutoksen, jonka mukaan miesten ATP-kiertueella sekä wc-käyntien maksimimäärä että -pituus on määritetty.

Pelaajalla on käytössään yksi vessatauko, jonka voi käyttää vain erien välissä. Ensi kaudella vessatauko saa kestää korkeintaan kolme minuuttia. Kello alkaa käydä siitä hetkestä, kun pelaaja saavuttaa pukuhuone- tai wc-tilat. Aiemmin wc-käynti oli ohjeistettu pitämään "kohtuullisena". Lisäaikaa voi saada kaksi minuuttia vaatteiden vaihtoa varten.

Sääntömuutoksella pyritään kitkemään pois vastustajan pelirytmiä häiritseviä taktisia wc-käyntejä, jotka aiheuttivat närää viime kaudella. Stefanos Tsitsipasin ja Andy Murrayn välisessä Yhdysvaltain avointen ottelussa Tsitsipas käytti wc-käyntiin kerran kaksi minuuttia ja toisella kertaa kahdeksan minuuttia.

Ranskan avoimissa miesten maailmanlistan ykköspelaaja Novak Djokovic käytti vessataukonsa hävittyään kaksi ensimmäistä erää Tsitsipasia ja Lorenzo Musettia vastaan. Djokovic käänsi taukojen jälkeen molemmat pelit voitokseen ja voitti turnauksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut