LaUS:n Sohvi Kallinen voittoon Jyväskylän GP-uinneissa

Lahden Uimaseuran Sohvi Kallinen voitti naisten 200 metrin vapaauinnin Jyväskylässä järjestetyssä Finnish Open GP -kilpailussa. Kallinen kellotti lauantaiaamun alkuerissä uuden ennätyksensä ja paransi sitä vielä illan finaalissa yli sekunnilla aikaan 2.03,25.

Seurakaveri Jasu Ovaskainen puolestaan oli GP-finaalin toiseksi nopein miesten 100 metrin perhosuinnissa ja Taavi Backman kauhoi ennätyksellään kolmanneksi miesten 400 metrin sekauinnissa.

Lahden Uimaseuran kasvatti, SE-uimari Olli Kokko on käynyt syvissä vesissä, mutta löytänyt jälleen nautinnon lajiin – "Ei voi kuin ihmetellä, että tällaisia askelia voi vielä 27-vuotiaana ottaa"

LaUS:n uimareista finaalipaikan saavuttivat myös Saku Romo, Risto Martikainen, Minttu Paalanen ja Kiia Kärkkäinen.

GP-kilpailuissa uitiin myös SM-viestit sprinttimatkoilla. LaUS:n miehet saavuttivat finaalipaikan sekä 4x50 metrin sekauintiviestissä että saman matkan vapaauintiviestissä. Sekauintiviestissä tuloksena oli hylkäys, mutta vapaauintiviestissä joukkue Ovaskainen, Martikainen, Santeri Hulkko ja Romo kauhoivat viidenneksi.

Lahtelaisuimareiden kausi jatkuu vajaan reilun viikon kuluttua Ikäkausimestaruusuinneissa sekä ennen joulua lyhyen radan SM-uinneissa. Lisäksi Backman ja Santeri Pulkkinen kilpailevat joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Ruotsin Väsbyssä Pohjoismaiden mestaruusuinneissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut