Kolmas MM-kulta ulottuvilla, Minetit karsii pienet virheet finaalissa

Tamperelainen Minetit johtaa joukkuevoimistelun MM-kilpailua Helsingissä alkukilpailun jälkeen ja pääsee tavoittelemaan MM-kisahistorian kolmatta maailmanmestaruuttaan. Joukkue oli maailman ykkönen vuosina 2015 ja 2017 edustaessaan Tampereen Voimistelijoita. Nyt joukkue voimistelee Tampereen Sisun riveissä.

Minettien kapteeni Emmi Nikkilä oli heti esiintymisvuoron jälkeen vielä epätietoinen, millaisen skaalan tuomaristo ottaa. Minetit voimisteli lauantaina huippujoukkueista ensimmäisenä, joten heti oman vuoron jälkeen Nikkilä ei osannut sanoa, mihin 19,2 pistettä riittävät. Ne riittivät lopulta johtopaikkaan vahvasti eläytyneen kotiyleisön edessä.

Minetit sai tuomaristolta 19,200 pistettä ja pääsee loppukilpailuun 0,1 pisteen johdossa. Parannettavaa joukkueelle silti jäi, sillä Sibeliuksen musiikkiin voimisteltu kansallisromanttinen ohjelma sisälsi pieniä epätarkkuuksia.

– Ohjelmassa näkyi pieni jännitys, mutta huomenna saamme laitettua kaiken peliin, Nikkilä sanoi.

Kaksien edellisten MM-kisojen mestari, venäläinen Madonna on toisena. Kolmossijan jakavat venäläinen Ekspressia ja espoolainen OVO Team, jotka saivat 19,000 pistettä.

Kärkijoukkueet ovat MM-kisoissa uusilla ohjelmilla, jotka kansainvälinen tuomaristo arvioi ensi kertaa. Olarin Voimistelijoiden OVO Teamin kapteeni Aurora Kapaselle ei jäänyt arvioista jossiteltavaa.

– Pisteet olivat sellaisia kuin suorituskin. Tuli pieniä virheitä. Huomenna lähdemme tekemään varmempaa ja täsmällisempää suoritusta, Kapanen ennakoi finaalia.

Neljän kärjen takana Bulgarian maajoukkue on 0,2 pisteen päässä kolmossijan jakavista joukkueista, ja venäläisellä Nebesalla on 18,500 pistettä.

Ikimuistoinen kokemus

Kahdentoista finaalijoukkueen joukkoon mahtuisi tulosten mukaan kaksi muutakin suomalaisjoukkuetta, mutta maakiintiö estää pääkaupunkiseudun Glorian ja turkulaisen Sanix Valensin kilpailun jatkumisen. Gloria oli alkukilpailun seitsemäs (18,100 pistettä) ja MM-debytantti Sanix Valens yhdeksäs (17,650). Kummankin joukkueen kapteenit kiittelivät ainutlaatuista kokemusta, sillä yli kolmetuhatta katsojaa kannustivat villisti omiaan.

Gloria voimisteli Forrest Gumpin kasvutarinan, ja joukkue on osoittanut omassakin tekemisessään oivallista kehitystä.

– Tällä viikolla katsoimme, millainen ohjelmamme oli kauden alussa, ja onhan se nyt ihan erilainen. Pisteet ovat myös nousseet, kommentoi Glorian kapteeni Laura Airila.

– Suorituksessa tuli vähän epätarkkuuksia, ja osittain meni vielä miettimiseksi, missä paikassa ollaan ja miten mennään. Oli kuitenkin upeaa esiintyä, ja yleisön kannustus oli ihan mieletöntä, Airila kertoi.

Sanix Valens joutui kisakanveesille aamulla ensimmäisenä joukkueena, mutta yleisö oli alusta asti hereillä.

– Tuntui, että koko halli räjähti. Ääniä kuului joka puolelta, mutta silti pystyi pitämään fokuksen. Olimme treenanneet tosi hyvin tätä tilannetta varten, kommentoi kapteeni Kiia Karppinen.

– Tällainen kotikisa on varmaan kaikkien voimistelijoiden unelma. Kannustan kaikkia treenaamaan niin kovaa, että pääsee MM-kisoihin. Tämä on niin ikimuistoinen kokemus, turkulaiskapteeni korosti.

Junioreissa vahva mitalivire

Kun joukkuevoimistelun MM-kisat kilpailtiin edellisen kerran Suomessa neljä vuotta sitten, Minetit voitti kultaa ja OVO Team oli kolmas. Kahden suomalaismitalin päivä on naisten sarjassa sunnuntainakin mahdollinen.

Menestyjiä on kasvamassa myös juniorisarjassa. Alle 16-vuotiaiden MM-kilpailussa Minetit Junior on toisena ja OVO Junior Team kolmantena ennen finaalia. Juniorisarjassa venäläinen Viktoria taisi kuitenkin ratkaista kultamitalit jo alkukilpailussa voimisteltuaan 0,7 pisteen etumatkalle. Sijoitukset ratkeavat kahden päivän yhteistuloksilla.

Junioreissa turkulainen Sanix Valens Junior oli seitsemäs ja SC Vantaan Elite Junior yhdeksäs, mutta ne jäivät maakiintiön takia finaalin ulkopuolelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut