Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Hamilton loisti Dohan aika-ajossa – jätti paaluajallaan MM-sarjaa johtavan Verstappenin ja tallitoverinsa Bottaksen puolen sekunnin päähän

Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton kaappasi ylivoimaisella vauhdilla paalupaikan formula 1:n MM-sarjan 20. kilpailussa Qatarin gp:ssä. Hamilton jätti MM-sarjaa johtavan Max Verstappenin 0,455 sekunnin erolla kakkosruutuun, ja tallitoveri Valtteri Bottas jäi aika-ajossa kolmanneksi.

Hamilton työskenteli Mercedeksen insinöörien kanssa perjantaina myöhäisiltaan, ja autoon tehtiin muutoksia vielä ennen aika-ajon kolmatta osaa.

– Onneksi säädöt tuntuivat lopulta toimivan, Hamilton totesi C More Maxin lähetyksessä.

– Huh, että se viimeinen aika-ajokierros tuntui hyvältä.

Verstappen harmitteli Red Bullin autosta puuttuvaa vauhtia. Bottas ihmetteli, miksei hän päässyt yhtä hyvään rytmiin kuin harjoituksissa.

– Auto tuntui perjantain harjoituksissa hyvältä, mutta nyt vauhtia ei vain löytynyt enempää. Aika-ajossa oli vaikeampaa varsinkin ykkösmutkassa, ja tuntui, etten saanut renkaita aivan toimimaan, Bottas harmitteli.

– Olen hieman hämmentynyt siitä, miten auto muuttui edellispäivän harjoituksista.

Bottas ihmetteli vauhtiaan

Bottas tiesi ratkaisevalla kierroksella, että hän oli jäämässä kärjestä. Hän yritti rajusti, mutta riski kostautui.

– Viimeinen kierrokseni ei ollut kovin hyvä. Olin parantamassa aikaani, mutta ennen mutkaa 15 minun oli otettava riski. Se meni sitten hieman leveäksi, auto pohjasi, ja menetin aikaa, Bottas tarkensi aika-ajokierroksensa vaiheita.

Ongelmat liittyivät renkaisiin.

– Oli outoa, etten päässyt ensimmäiseen riviin, koska olin ollut harjoituksissa niin nopea. Syitä täytyy nyt selvittää, jotta auto saataisiin kilpailussa vauhtiin, Bottas jatkoi.

Kimi Räikkönen oli aika-ajossa 16:s. Hän karsiutui jatkosta aika-ajon ensimmäisessä osassa.

Verstappen johtaa MM-sarjaa 14 pisteen erolla Hamiltoniin. Bottas on sarjassa kolmantena mutta yli sadan pisteen päässä kärkikaksikosta.