Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Bottaksella piisaa vielä motivaatiota Mercedes-pestin loppusuoralle: "Viisi on parempi kuin neljä"

Valtteri Bottas ei taistele kuljettajien maailmanmestaruudesta formula ykkösissä, mutta Mercedes-pestinsä tähän kauteen päättävällä suomalaiskuljettajalla on kuitenkin vielä tavoiteltavaa ennen siirtymistä Alfa Romeon riveihin. Bottas haluaa viidennen peräkkäisen valmistajien MM-tittelin, ja kolme kisaa ennen kauden päättymistä Mercedeksellä on 11 pisteen etumatka Red Bulliin.

– Se on tärkeä juttu minulle. Vaikka lähdenkin tallista, en luovu tavoitteistamme tälle kaudelle. Viides peräkkäinen valmistajien titteli olisi jotain todella erityistä, viisi on parempi kuin neljä. Eli siinä todellakin on tavoitetta, ja se tuo myös motivaatiota minulle (loppukaudeksi), Bottas sanoi Qatarin gp-viikonlopun alla torstaina.

Tällä viikolla varmistui, että Bottaksen tallitoverina ensi kaudella Alfa Romeolla ajaa Guanyu Zhou, josta tulee kaikkien aikojen ensimmäinen kiinalainen F1-ajaja. Bottas ei vaikuttanut tallin kuljettajavalintaan, mutta hän näkee potentiaalia 22-vuotiaassa Zhoussa. Tämä on antanut F2-sarjassa hyviä näyttöjä tänä vuonna.

– Odotan yhteistyötämme. En tunne häntä ihmisenä vielä juurikaan, en ole ihan varma olenko koskaan tavannut häntä kunnolla. Mutta F2:ssa häntä olen nähnyt, ja eritoten tänä vuonna hän on ajanut hyviä kisoja. Taitaa olla toisena sarjan pistetilanteessa, joten kyllä hän tietää, miten ajetaan. Hän on aika nuori, mutta on jo viettänyt muutaman vuoden näissä kuvioissa. Joten potentiaalia on. Ja minä yritän auttaa häntä tallikaverina.

Vaikea ennustaa, miten käy

Ennen ensi vuotta ajetaan vielä tämän kauden ratkaisut. Mercedes hallitsi viime sunnuntaina Brasilian gp:ssä Lewis Hamiltonin voittaessa ja Bottaksen sijoittuessa kolmanneksi. Kakkoseksi sijoittunut Red Bullin Max Verstappen on yhä kuljettajien MM-pisteissä kärjessä, mutta eroa Hamiltoniin on enää 14 pistettä. Nyt pisteistä taistellaan kuljettajille uudella radalla, kun ensimmäisen kerran ajettava Qatarin gp kierretään Losailin radalla.

– Brasilian viikonloppu oli hienoinen positiivinen yllätys. Se, millainen vauhti meillä oli. Mutta uusilla radoilla on aina vaikea ennustaa, miten käy. Perjantain harjoituksissa saadaan sitten esimakua siitä, millaista täällä on, Bottas mietti.

– Jos katsoo kautta kokonaisuutena, Red Bullilla on ollut pieni etulyöntiasema koko kauden. Keskimäärin he ovat onnistuneet paremmin. Joten tallissamme on ajatuksena, että olemme jälleen altavastaajia tänä viikonloppuna. Mutta tasaista on pisteissä, olemme kyenneet taistelemaan heidän kanssaan. Ja sitä jatketaan täälläkin.