Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Naomi Osaka järkyttyi kiinalaispelaaja Peng Shuain katoamisesta

Tenniksen nelinkertainen grand slam -turnausvoittaja Naomi Osaka ilmoittaa olevansa järkyttynyt kiinalaispelaaja Peng Shuain katoamisesta. Peng katosi sen jälkeen, kun hän kuun alussa syytti vaikutusvaltaista kiinalaista poliitikkoa seksiin pakottamisesta.

– Sensuuri ei ole hyväksyttävää. Toivon, että Peng Shuai ja hänen perheensä ovat turvassa ja kunnossa. Olen järkyttynyt tämänhetkisestä tilanteesta ja lähetän rakkautta hänen suuntaansa, Osaka viestitti Twitterissä.

Peng, 35, on voittanut nelinpelin Wimbledonissa ja Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa. Hän syytti marraskuun alussa entistä varapääministeriä Zhang Gaolia seksiin pakottamisesta, mutta väitteet katosivat nopeasti internetin Kiinassa nähtäviltä sivuilta. Pengistä ei tämän jälkeen ole kuultu, eivätkä Kiinan viranomaiset ole vastanneet kysymyksiin.

Naistenniksen keskusorganisaatio WTA vaati pari päivää sitten, että Pengin väittämät "selvitetään perusteellisesti, tasapuolisesti, läpinäkyvästi ja sensuroimatta".

– Hän osoitti valtavaa rohkeutta tuodessaan asian julkisuuteen. Nyt haluamme varmistaa, että asia tutkitaan läpinäkyvästi ja täysin. Mikään vähempi olisi loukkaus pelaajia ja kaikki naisia kohtaan. Jos emme näe asianmukaisia tuloksia, olemme valmiit lopettamaan liiketoimintamme Kiinassa, WTA:n toimitusjohtaja Steve Simon sanoi New York Timesille .