Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Nick Kyrgios kannattaa Australian avoimen mestaruusturnauksen perumista

Australialainen tennistähti Nick Kyrgios kannattaa tammikuussa pelattavan Australian avoimen mestaruusturnauksen perumista.

Kyrgios perusteli näkemystään sillä, että Melbournen kaupunki on ollut koronaviruspandemian takia sulkutilassa yli 260 vuorokautta ja turnaus voisi vaikeuttaa tautitilannetta.

– Mielestäni Australian avointen ei pitäisi toteutua jo pelkästään Melbournen asukkaiden takia. On lähetettävä viesti. Kauanko Melbourne oli suljettuna? Kyrgios sanoi podcastissaan.

Australian avoimet on tennisvuoden ensimmäinen grand slam -turnaus. Tänä vuonna turnaus järjestettiin, mutta pelaajat joutuivat viettämään karanteenissa kaksi viikkoa ennen pelien alkamista, yleisömäärät olivat rajattuja, ja kesken turnauksen paikallisviranomaiset määräsivät kaupunkiin viiden vuorokauden koronasulun.

Ensi vuoden turnaukseen osallistuvien rokotettujen pelaajien on määrä päästä Australiaan ilman karanteenia, mutta tenniksen maailmanlistan ykköspelaaja Novak Djokovic on kieltäytynyt kertomasta, onko hän rokotettu.

Kyrgios ilmoitti kannattavansa Djokovicin osallistumisoikeutta ja vertasi tätä koripalloilija Kyrie Irvingiin, joka on ollut NBA-kauden alun sivussa kieltäydyttyään koronavirusrokotuksesta.

– Nämä kaverit ovat uhranneet niin paljon. He ovat globaaleja urheilijoita, joita miljoonat ihmiset ihailevat. Minusta on moraalisesti väärin pakottaa joku ottamaan rokotus. Olen itse saanut kaksi rokotusta, mutta minusta ei ole oikein pakottaa ketään rokotukseen ja sanoa, ettei ilman rokotusta voisi pelata, Kyrgios sanoi.