Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Huuhkajat taistelee tänään MM-jatkokarsintapaikasta

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päättää tänään illalla urakkansa MM-karsintojen D-lohkossa. Huuhkajat isännöi hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa ottelussa, joka alkaa Helsingin Olympiastadionilla kello 21.45.

Ottelun merkitys on Suomelle suuri, sillä MM-jatkokarsintapaikka on joukkueen hyppysissä. Ranska on jo varmistanut lohkovoittonsa ja MM-paikkansa. Lohkokakkonen etenee jatkokarsintoihin.

Huuhkajat on ennen tiistain päätöspelejä lohkokakkosena kahden pisteen etumatkalla Ukrainaan, jolla on Suomea yhden osuman huonompi maaliero. Tasapisteissä joukkueiden paremmuus määräytyy ensimmäisenä maalieron perusteella.

Voitto Ranskasta toisi Suomelle varmuudella kakkospaikan. Muilla tuloksilla mahdollinen jatkokarsintapaikka riippuu Bosnia-Hertsegovinan ja Ukrainan välisestä ottelusta, joka alkaa samaan aikaan Suomen pelin kanssa.

Tasapeli tai tappio Ranskaa vastaan vie Suomen jatkokarsintoihin, jos Ukraina ei voita Bosniaa. Mikäli Ukraina voittaa Bosnian yhden maalin erolla, Huuhkajat tarvitsee Ranska-ottelusta vähintään tasapelin, jossa se tekee yhtä monta maalia kuin Ukraina.

– Joukkueessa on hyvä ja odottava fiilis. Iso peli on edessä. Tällaisia otteluita varten pelaamme, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva intoili maanantaina.

Pukki rikkonee komean tasaluvun

Suomi voitti viime viikonloppuna Bosnia-Hertsegovinan vieraissa 3–1. Ranska puolestaan nuiji Kazakstanista 8–0-kotivoiton. Olympiastadionille odotetaan saapuvan lähes 32 000 katsojaa.

– Yhtenäinen tekeminen ja vastahyökkäykset ovat varmaan isoimmat aseemme tiistaina, Huuhkajien keskuspuolustaja Daniel O'Shaughnessy sanoi.

Hyökkääjä Teemu Pukille kyseessä on juhlakamppailu, sillä hän saa sata A-maaottelua kasaan, mikäli pääsee pelaamaan. Aiemmin sadan A-maaottelun rajaan ovat suomalaisista miespelaajista yltäneet Jari Litmanen, Jonatan Johansson, Sami Hyypiä ja Ari Hjelm.