Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Aki Ajon 17-vuotias suojatti varmisti Moto3-mestaruuden

Espanjalainen Pedro Acosta nousee 17-vuotiaana ratamoottoripyöräilyn Moto3-luokan maailmanmestariksi. Acosta varmisti MM-tittelinsä kauden viimeistä edellisessä kilpailussa, kun hän ajoi kauden kuudenteen voittoonsa Portugalin Portimaossa.

Acosta ajaa Aki Ajon johtamassa tallissa KTM-pyörällä. Acosta on ensimmäinen kuljettaja, joka on voittanut Moto3:n tai 125-kuutioisten maailmanmestaruuden tulokaskaudellaan. Ensi vuonna hän siirtyy Moto2-luokkaan, mutta tie voi viedä kuninkuusluokkaankin.

– Acosta nousee pian MotoGP-luokkaan, ja jos hän jatkaa siellä tällaista ajoaan, hän tekee elämän vaikeaksi meille muille, ennakoi espanjalaiskuljettaja Marc Marquez.

Marquez oli 20-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin, kun hän voitti isoimman luokan MM-kultaa ensi kertaa vuonna 2013. Sittemmin mestaruuksia on kertynyt kuusi.

MM-sarja päättyy ensi viikonloppuna Espanjan Valenciassa.