Ilona Mononen juoksi pronssille PM-maastoissa – "Lenkkareilla ei olisi pysynyt pystyssä"

Lahden Ahkeran Ilona Mononen saavutti maastojuoksussa 19-vuotiaiden PM-pronssia. Mirja Hussain

ESS

Ilona Mononen taisteli pronssille 19-vuotiaiden 6 kilometrillä maastojuoksun PM-kilpailuissa sunnuntaina Ruotsin Tullingessa. Erittäin liukkaalla ja mutaisella reitillä Lahden Ahkeran Mononen jäi kolme sekuntia kärkikaksikolle, Norjan Ingeborg Østgårdille ja Tanskan Sofia Thøgersenille, jotka olivat maalissa samalla ajalla.

– Kärkikaksikko alkoi kiristää ylämäkiosuudella reitin viimeisissä mutkissa, enkä ihan pysynyt perässä. Yritin taistella hopeasta vielä viimeisessä alamäessä, mutta ihan ei terävyys riittänyt, kun tämä oli ensimmäinen kilpailu sitten SM-viestien, Mononen kertoi tiedotteessa.

Erittäin kovatasoisen kilpailun voittanut Østgård on alle 20-vuotiaiden hallitseva 1 500 metrin Euroopan mestari. Mononen juoksi viime kesänä Tallinnassa alle 20-vuotiaiden 3 000 metrillä Euroopan mestariksi ja Thøgersen oli toinen.

– Kilpailun alku oli aika hidasvauhtinen. Itse koetin vain pysyä kärkijoukon mukana. Reitti oli niin mutainen, että oli tekemistä pysyä pystyssä, kun tytöt liukastelivat edessä ja takana, Mononen kuvasi Lidan ulkoilualueelle tehtyä 1 500 metrin nurmi- ja hiekkapohjaista reittiä.

– Oli pakko juosta piikkareilla. Lenkkareilla ei olisi pysynyt pystyssä. Jotkut tulivat pyllymäkeä alas jo ensimmäisessä mäessä. Omaan juoksuun olen tyytyväinen. Kisa sopi hyvin peruskuntokauden harjoitusten lomaan.

Ahkeran Arash Ahmad Gul sijoittui 19-vuotiaiden miesten 6 kilometrillä 14:nneksi ja oli paras suomalainen.

– Odotettiin joukkueena vähän kovempaa tulosta, mutta vähän hyydyttiin lopussa. Oma juoksu oli ihan hyvä, Gul kiteytti tiedotteessa.

Nina Chydenius oli parhaana suomalaisena naisissa viides ja Leevi Keronen miehissä 19:s.

Naisissa Suomi saalisti joukkuekilpailusta hopeasijan, kaikissa muissa sarjoissa Suomi jäi joukkueena neljänneksi.

Valtteri Bottas väläytti teräskuntoaan nimikkoduathlonissa, vaikka rata oli erittäin vaativa pehmeine pohjineen ja kovine nousuineen – katso kuvagalleria tapahtumasta

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut