Kriisiseura Chicago Blackhawks erotti valmennusryhmänsä

Chicago Blackhawksin joukkue juhli maalia ottelussa lokakuun alkupuolella. AFP / LEHTIKUVA

STT

NHL-jääkiekkoliigan kauden surkeasti aloittanut Chicago Blackhawks kertoi lauantaina vapauttaneensa päävalmentaja Jeremy Collitonin sekä apuvalmentajat tehtävistään. Derek King on nimetty väliaikaisvalmentajaksi.

Potkupäivänä tuli kuluneeksi tasan kolme vuotta siitä, kun Colliton nimettiin Blackhawksin päävalmentajaksi. Tämän kauden alku on ollut yksi huonoimmista seuran historiassa: Chicagolla on vain yksi voitto ja neljä pistettä kahdestatoista pelistä.

Seura on lisäksi ollut otsikoissa ja kritiikin kohteena toiminnastaan ahdisteluskandaalissa, joka juontuu vuodesta 2010. Blackhawksin GM Stan Bowman ja hallintojohtaja Al MacIsaac erosivat tehtävistään lokakuun lopulla.

– Pari viime viikkoa ovat olleet erittäin vaikeita organisaatiollemme. Haemme tietä eteenpäin, ja meidän on saavutettava jälleen faniemme luottamus. Pelin suhteen väliaikais-GM Kyle Davidsonilla on täysi luottamuksemme ja hän tekee päätökset jääkiekon suhteen. Ja tuemme häntä tässä valmentajavaihdoksessa, Blackhawksin toimitusjohtaja Danny Wirtz sanoi.

– Pelillinen päämäärämme on yhä sama: rakentaa eliittijärjestelmä. Ja siinä emme ole onnistuneet. Pelimme ja kilpailukykymme on parannuttava, Davidson puolestaan painotti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut