HIFK viisastui toisessa erässä

HIFK poistui kaukalosta 4–2-vierasvoittajana. Arkistokuva. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Jorma Jyrkilä / STT

HIFK oli väkevämpi, mutta myös hieman onnekkaampi Liigan ehkä kahden kovakuntoisimman joukkueen kohtaamisessa Kouvolassa. HIFK poistui kaukalosta 4–2-vierasvoittajana.

– Oltiin eka erä välimaastossa ja hävittiin kaksinkamppailut. Sen jälkeen viisastuttiin ja voitettiin vääntöjä enemmän, päävalmentaja Ville Peltonen sanoi.

Toinen erä oli synkkä kotijoukkueelle. Ensin niukka väärä vaihto kostautui KooKoolle. Alex Broadhurst riisti kiekon KooKoon Peetro Seppälältä ja karkasi läpiajoon. Lopuksi KooKoon maalivahti Nick Malik hörppäsi Roni Hirvosen maalin eteen kulmasta heittämän kiekon omaan maaliin.

– Meidän epäonnekas väärä vaihto ja loppuun vielä HIFK:n onnekas pomppu, KooKoon puolustaja Oskari Manninen tiivisti ratkaisevan erän epäonnen.

HIFK on edelleen KooKoolle lähes mahdoton vastus. KooKoo on voittanut HIFK:n vain kerran varsinaisella peliajalla vuonna 2015 tapahtuneen Liigaan paluunsa jälkeen.

Lauantaina apua ei ollut kauden ennätysyleisöstä, eikä liioin KooKoon liigahistorian parhaan pistemiehen Juha-Pekka Haatajan juhlapelistä.

– Meidän peli petti, kun HIFK teki ensimmäisen maalin. Siihen asti hyvää, KooKoon päävalmentaja Olli Salo totesi.

Historiallista oli sekin, että KooKoo lähti peliin sarjakärjessä. Näin oli tapahtunut vain kaudella syksyllä 2017, kahden sarjakierroksen jälkeen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut