Joensuu päästeli railakkaasti voittoon Suomen cupin sprintissä – Vuorinen päätti finaalissa Liekarin pohja-aikojen sarjan

Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu voitti kauden ensimmäisen maastohiihdon Suomen cupin kilpailun Sotkamon Vuokatissa tänään. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Maastohiihdon kotimainen kilpailukausi pärähti käyntiin lauantaina Suomen cupin sprinteillä Vuokatissa. Suuri joukko maajoukkuehiihtäjiä jätti vapaan sprintin väliin, mutta yllättäjillä ei ollut silti asiaa kärkipaikoille asti.

Viestin MM-pronssimitalisti Jasmi Joensuu hallitsi kisapäivää karsinnoista lähtien ja päästeli naisten finaalissa ylivoimaiseen voittoon.

– Koko viime viikon oli hyvä fiilis ja halu näyttää, että olen tehnyt duunia. Luotin kovasti omaan kuntoon, Vantaan Hiihtoseuraa edustava Joensuu kertoi Yleisradion televisiolähetyksessä.

MM-kilpailujen sprintissä välieriin yltäneen Katri Lylynperän piti haastaa Joensuu, mutta Lylynperän finaali meni pilalle jo alussa sauvarikon takia. Hän sai nopeasti varasauvan ja taisteli joukon hänniltä toiseksi.

– Ei mennyt, kuten olin suunnitellut, mutta pystyin korjaamaan ja jatkamaan kilpailua. Odotin, että pääsen kamppailemaan finaalissa Jasmin kanssa. Ei päästy katsomaan, kumpi olisi ollut parempi loppusuoralla, Vuokatti Ski Team Kainuun Lylynperä jutteli.

Kainuun Hiihtoseuran konkari Anne Kyllönen oli kolmas, mutta viime kauden jälkeen A-maajoukkueesta pudotettu urheilija painotti keskittymisen olevan normaalimatkojen kilpailuissa.

"Pelotti lähteä finaaliin"

Naisten kilpailusta puuttui Krista Pärmäkosken johdolla useita kovia hiihtäjiä, mutta miesten puolella kato oli vielä kovempi. Sprintti olisi ollut Ristomatti Hakolan tai Joni Mäen heiniä, mutta viimeksi mainittu arveli jo viime viikolla, että jättää Vuokatin kilpailun väliin. Myös Verneri Suhonen olisi kuulunut sprinttitykkeihin, mutta hänkin vahvisti poissaolon aiemmin tällä viikolla.

Maajoukkuemies Lauri Vuorinen voitti ennen Vuokatti Ski Team Kainuun Emil Liekaria ja Jämin Jänteen Lauri Lepistöä.

– Ei tuntunut rennolta, ja oli vaikea päivä. Yleensä Vuokatin karsinta on nahkea, mutta sitten meno paranee. Nyt pelotti lähteä finaaliin, kun mietin kuinka käy Emilin kanssa. Hänen perusvauhtinsa oli tosi kova, Skiteam 105:n Vuorinen antoi tunnustusta nuoremmalle hiihtäjälle.

Varusmiespalveluksen lomassa kisaamaan ehtinyt Liekari oli nopein karsinnoissa, puolivälierässä ja välierässä, mutta taipui finaalissa Vuoriselle 1,25 sekunnin erolla.

– Lähdin tänne tavoittelemaan finaalipaikkaa. Isot pyssyt puuttuivat täältä, mutta Lauri oli mukana ja iso mittari oli pysyä kyydissä. Tavoitteena on ollut murtautua aikuisten tasolle, Liekari jutteli.

Suomen cupin Vuokatin avausviikonloppu jatkuu huomenna viesteillä.

– Tämä kaudenavaus tuli äkkiä, joten olisi voinut jättää väliinkin. Taivalkoskella pitää tuntua jo hyvältä, Vuorinen katseli kahden viikon päähän.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut