Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Al-Saddin seurajohto ymmärsi Xavin huolen Barcelonan tilanteesta ja päästää hänet tekemään unelmatyötään

Jalkapallon espanjalaisjätti Barcelonan odotetaan ilmoittavan Xavi Hernandezin päävalmentajasopimuksesta. Espanjalaisen nykyinen seura al-Sadd kertoi jo tänään, että seurat ovat sopineet siirrosta, joka mahdollistaa Xavin paluun tuttuun seuraan.

Qatarilaisseura kertoi tiedotteessaan, että Barcelona on maksanut Xavista vaaditun ulosostohinnan, joka lehtitietojen mukaan on viisi miljoonaa euroa. Xavi pelasi al-Saddissa 2015–19 ja siirtyi sen jälkeen valmentajaksi. Nyt hän palaa pelaajauransa huippuvuosilta tuttuun menestysseuraan Barcelonaan.

– Olemme sopineet siitä, että teemme yhteistyötä Barcelonan kanssa jatkossakin. Xavi on tärkeä palanen al-Saddin historiaa, ja toivotamme hänelle menestystä, qatarilaisseuran toimitusjohtaja Turki al-Ali kertoi tiedotteessa.

Barcelona antoi viime viikolla potkut Ronald Koemanille ja on ollut muutenkin sekavassa tilassa pitkäaikaisen tähtipelaajan Lionel Messin lähdön jälkeen ja talousvaikeuksien takia. Al-Sadd ymmärsi Xavin huolen hänelle rakkaasta seurasta, jonka pelastustalkoisiin pelaajalegenda lähtee.

– Muutama päivä sitten Xavi informoi meitä halustaan mennä Barcelonaan tänä erityisenä aikana, koska hänen kotikaupunkinsa seura käy läpi kriittisiä vaiheita. Ymmärrämme tämän ja päätimme, ettemme ole esteenä, toimitusjohtaja avasi.

Xavi, 41, edusti Barcelonan edustusmiehistöä vuodesta 1998 kevääseen 2015, jolloin hän saavutti neljännen kerran Mestarien liigan voiton. Keskikenttämies kuului Espanjan menestyksekkääseen maajoukkuesukupolveen, joka voitti EM-kultaa 2008 ja 2012 sekä näiden välissä maailmanmestaruuden 2010.