Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Naiset uivat sekaviestissä kuudenneksi

Naisten sekauintijoukkue ylsi torstaina Venäjän Kazanissa jatkuneissa lyhyen radan EM-kisoissa kuudenneksi. Laura Lahtisen vauhti riitti 200 metrin perhosuinnin loppukilpailussa seitsemänteen sijaan.

Viestijoukkue Lotta Upanne, Ida Hulkko, Lahtinen ja Mimosa Jallow jäi 66 sekunnin sadasosaa Suomen ennätyksestä ajallaan 1.46,88. Lahtinen jäi perhosuinnin loppukilpailussa ajallaan 2.08,86 yli kaksi sekuntia ennätyksestään.

– Vähän tuntui, etten ollut läsnä altaassa. Tyydyin vain omaan seitsemänteen paikkaan, Lahtinen arvioi finaalisuoritustaan Uintiliiton Twitter- tilillä .

– Lähdin taistelemaan mitalista, mutta tämä oli päivän kunto."

Venäjän Svetlana Tshimrova voitti naisten perhosfinaalin, ja Venäjän joukkue juhli mestaruutta naisten viestissä.

Brännkärr ui Suomen ennätyksen

Tokion olympialaisissa Suomea edustanut Jallow kamppaili 50 metrin selkäuinnin välierissä viiden sadasosan päähän SE-ajastaan ja selviytyi kuudentena perjantain loppukilpailuun. Jallowin aika oli 26,43.

Upanne jäi ennätysajastaan 26,98 huolimatta 14:nneksi ja karsiutui jatkosta.

Ronny Brännkärr kohensi 100 metrin selkäuinnin välierissä Suomen ennätyksen aikaan 52,15, mutta karsiutui sijalla 14 loppukilpailusta.

– Ihan hyvä uinti. Sain parannettua asioita, mitä ajattelinkin parantaa. Väärälle sekunnille se aika vielä jäi, mutta kyllä se silti ihan hyvä on, Brännkärr arvioi uintiaan.

– Lähden loppuviikkoon hyvillä fiiliksellä. Nyt näkyy konkreettisesti, että kunto on kohdillaan ja on hyvä luotto tekemiseen.

Myös Martta Ruuskan välieräuinti päättyi karsiutumiseen 200 metrin rintauinnissa. Hän paransi ennätyksensä aikaan 2.22,72 ja sijoittui 11:nneksi.