Neljä suomalaisuimaria eteni lyhyen radan EM-välieriin – "Lähti tosi hyvin"

Mimosa Jallow, Lotta Upanne, Martta Ruuska ja Ronny Brännkärr etenivät torstaina välieriin lyhyen radan EM-uinneissa Venäjän Kazanissa. Välierät uidaan torstaina illalla. Suomalaisista tänään illalla altaassa nähdään myös Laura Lahtinen, joka kisaa 200 metrin perhosuinnin finaalissa.

Jallow ui naisten 50 metrin selkäuinnin alkuerien yhdeksänneksi ajalla 26,57. Hän oli erässään viides.

– Uinti oli tosi hyvä ja tasapainoinen. On aika juminen kroppa, mutta lähti silti tosi hyvin. Käännös oli huono, ja siitä saa aikaa paljonkin pois, Jallow sanoi Uimaliiton tiedotteessa.

Upanne eteni naisten 50 metrin selkäuinnin välieriin. Hän ui alkuerissä ajan 27,13 ja jäi ennätyksestään neljä sadasosaa. Kokonaistuloksissa Upanne oli 16. ja omassa erässään viides.

Ruuska paransi naisten 200 metrin rintauinnissa ennätystään selvästi ja oli alkuerien kahdeksas. Hän ui ajan 2.23,01, kun aiempi ennätys oli 2.24,62.

Brännkärr ui miesten 100 metrin selkäuinnin alkuerissä sijalle 21 ajalla 52,50. Hän pääsi välieriin maakiintiöiden ansiosta, sillä yhdestä maasta enintään kaksi uimaria voi päästä alkueristä jatkoon.

Laura Lahtinen oli naisten 200 metrin rintauinnin alkuerissä sijalla 27. Hän ui ajan 2.26,35.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut