Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ida Hulkko sivulajissaan seitsemänneksi EM-altaassa – Laura Lahtinen pääsi EM-finaaliin, Olli Kokko kohensi SE:tä kahdesti

Ida Hulkko sijoittui seitsemänneksi uinnin lyhyen radan EM-kisojen 100 metrin rintauinnin loppukilpailussa Kazanissa keskiviikkona. Hulkko kellotti sivulajissaan ajan 1.04,98 eli kaksi sadasosasekuntia nopeammin kuin edellispäivän välierissä.

Mestaruuteen ui Italian Martina Carraro ajalla 1.04,01. EM-hopean jakoivat Venäjän Jevgenia Tshikunova ja Viron 14-vuotias Eneli Jefimova ajalla 1.04,25.

Päälajinaan 50 metrin rintauintia uiva Hulkko oli satasen kisan puolivälissä kolmantena Jefimovan ja Carraron jälkeen, mutta toisella puolikkaalla hän oli koko kahdeksan uimarin joukon hitain.

– Parempaa tekemistä ja kyllä se tästä lähtee pikkuhiljaa rakentumaan. Jäi hieman kaivelemaan se, että omalla hyvällä uinnilla olisin pystynyt taistelemaan paremmin, mutta tänään oli tosi kova taso mitaleille, niin ei jää jossiteltavaa, Hulkko totesi Uimaliiton Twitter-tilillä .

– Loppuviikkoa ajatellen pitää saada lepoa lisää. Nopeus saadaan esille vain palautumalla hyvin.

Rintauinnin 50 metrin alku- ja välierät kilpaillaan lauantaina ja finaali kisojen päätöspäivänä sunnuntaina.

"Kaksi Suomen ennätystä päivässä ei ollut odotuksissa"

Laura Lahtinen ui hienosti paikan torstaiseen EM-finaaliin 200 metrin perhosuinnissa. Lahtinen oli välierien kuudenneksi nopein ajalla 2.07,28.

Ensimmäisiä aikuisten arvokisojaan uiva Tanja Ruohoniemi oli välierien 15:s omalla ennätysajallaan 2.13,39.

Lahtinen urakoi keskiviikkona myös 100 metrin sekauinnin välierissä, jossa sijoitus oli 13:s ajalla 1.00,62. Finaalipaikkaan jäi eroa 1,25 sekuntia.

Olli Kokko puolestaan paransi Suomen ennätystä peräti kahdesti 100 metrin rintauinnissa. Alkuerissä Kokko riisti olympiamitalisti Matti Mattssonilta Suomen ennätyksen ajalla 58,05, ja välierissä SE parani sadasosasekunnilla.

Kokko oli välierien 14:s. Loppukilpailupaikka jäi 0,66 sekunnin päähän.

– Kaksi Suomen ennätystä päivässä ei ollut odotuksissa kisoihin tultaessa, mutta olen tosi tyytyväinen. 50 metrin rintauintia kohti pidetään jalat maan pinnalla eikä lähdetä leijumaan. Innolla menen kohti finstaa (50:tä metriä), Kokko kertoi Uimaliiton Twitterissä.