Veri alkaa kiertää Markkasen heittokädessä – Clevelandin suomalaishyökkääjä osui koriin kelpo prosentilla, mutta LeBron James katkaisi Cavaliersin voittosarjan kolmeen

Lauri Markkasen NBA-seuran Cleveland Cavaliersin voittosarja katkesi perjantaina kolmeen. Cavaliers kärsi vierastappion Los Angeles Lakersille, joka sai parin ottelun tauolta peliin supertähtensä LeBron Jamesin.

James tahkosi urakalla huteja kolmen pisteen heittoviivan takaa, mutta kokosi silti ottelun muhkeimman 26 pisteen saaliin.

James osui vain kerran kymmenestä kolmosestaan. Tilastoa täydensivät kymmenen onnistunutta kahden pisteen heittoa, viisi vaparia ja kahdeksan syöttöä.

James sai vankasti tukea vaihtopenkiltä peliin tulleelta Carmelo Anthonylta, joka heitti 75 prosentin tarkkuudella 24 pistettä. Triplavelho Russell Westbrook upotti 19 pistettä, kaapi kuusi levypalloa ja tarjoili viisi korisyöttöä.

Liigatulokas Evan Mobley heitti Cavaliersille 23 pistettä, takamiehet Darius Garland ja Ricky Rubio 18 pistettä mieheen ja lähes 32 minuuttia pelissä puurtanut Markkanen 17 pistettä.

Markkaselle merkittiin pelistä myös kolme levypalloa ja yksi syöttö. Markkasen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 50. Kolmen pisteen rajan takaa hän osui kahdeksalla yrityksellä kolmesti.

Markkanen odottaa edelleen parempaa

Markkanen on saanut valmentaja John-Blair Bickerstaffilta kiitosta siitä, miten hän on sopeutunut uuteen rooliinsa. Markkanen pääsee hyödyntämään kolmospaikalla pituuttaan, mutta heittopeliin ei ole alkukaudesta löytynyt normaalia tarkkuutta.

Lakers-ottelussa Markkanen osui jo liki normaalilla tasollaan, ja hän uskoo heittokäden vertyvän edelleen.

– Luotan heittooni. Olen katsonut niitä filmiltä, ja ne näyttävät hyviltä. Tarvitsen vain lisää toistoja harjoituksissa, Markkanen vakuutti alueellisen Bally Sports -kanavan tviitissä .

Samalla Markkanen pyrkii kehittämään peliään monipuolisemmaksi.

– En ole vielä tyytyväinen, sillä pystyn paljon parempaan. Yritän päästä peliin kiinni ja parempaan rytmiin kentän molemmissa päissä, Markkanen jatkoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut