Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Helmareille armottoman kova EM-lohko – kestomenestyjä Saksa ja yhtä lailla vaaralliset Tanska ja Espanja

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueelle koittaa kova haaste, kun ensi heinäkuussa pelataan naisten Euroopan mestaruudesta Englannissa. Manchesterissa torstaina järjestetty EM-lohkoarvonta toi Helmareille vastaan Saksan, Espanjan ja Tanskan eli vastustajat naisjalkapallon huipulta.

Saksa on kahdeksankertainen Euroopan mestari ja Tanska edellisen eli vuoden 2017 turnauksen hopeamitalisti. Espanja puolestaan on viime vuosina noussut vauhdilla naisjalkapallon huippua kohti, ja se on voittanut 14 viimeisintä peliään. Maajoukkueiden maailmanlistalla Saksa on kolmantena, Espanja kymmenentenä ja Tanska sijalla 15. Suomi on maailmanlistalla sijalla 25.

Kun arvontaan kutsutuista kunniavieraista/arpojista ruotsalainen hyökkääjäsuuruus Lotta Schelin nosti arvontamaljasta pallon, jonka sisällä olleessa lapussa luki Finland, ei päävalmentaja Anna Signeul voinut kuin nyökytellä hienoisen epäuskoinen ilme kasvoillaan: tällaisessako lohkossa sitä nyt sitten ollaan? No, positiivistakin torstaisesta "onnesta" löytyi, totta kai. Eikä pelkästään siksi, että neljännen kerran EM-turnauksessa pelaava Suomi palaa yhdeksän vuoden jälkeen maanosan huippumittelöön ja heti suurten seuraan.

– Kova, kova lohko, Signeul myönsi maajoukkueen Twitter-tilillä arvonnan jälkeen.

– Kaikki nämä kolme (vastustajaa) haluavat hyvin pitkälle turnauksessa. Mutta toisaalta taas arvontatulos oli hyvä, koska kaikki joukkueet voivat ottaa pisteitä toisiltaan. Tanska voi voittaa kaikki, se oli viimeksi EM-finaalissa. Saksa on ehkä suosikki, tai ehkä suosikki onkin Espanja? Kuten sanoin, kova lohko, kolme erittäin hyvää joukkuetta, mutta samalla tämä on todella jännittävää. Me kun voimme pärjätä tässä erittäin hyvin. Odotan turnausta innolla, Signeul pyöritteli nähden, että lohkon kova tasaisuus "avaa mahdollisuuksia" Helmareillekin.

Lontoon tienoilla ollaan: "Helppo päästä paikalle"

Suomen lohko eli lohko B pelataan Milton Keynesissä sekä Lontoon Brentfordissa. Avausottelussaan 8. heinäkuuta Suomi kohtaa Espanjan Milton Keynesin MK-stadionilla, Englannin miesten kolmannen sarjatason seuran Milton Keynes Donsin kotiareenalla.

Suomi pelaa Milton Keynesissä myös Tanskaa (12. heinäkuuta) ja Saksaa (16. heinäkuuta) vastaan.

– Milton Keynesiin on Lontoosta vain tunnin matka. Helppo päästä paikalle, ja tästä tulee upea kokemus. Jokaisella lohkon maalla on mahtavat fanit, joten saamme paljon yleisöä, Signeul iloitsi.

EM-avausottelussa 6. heinäkuuta Manchesterin Old Trafford -stadionilla kohtaavat A-lohkon Englanti ja Itävalta. Englanti sai lohkoonsa myös Pohjois-Irlannin ja Norjan. C-lohkossa ovat puolustava mestari Hollanti, Ruotsi, Venäjä ja Sveitsi sekä D-lohkossa Ranska, Italia, Belgia ja Islanti.