Juhamatti Aaltonen sooloili huikean esityön Kärppien loppuhetken tasoitukseen, voitto karkasi Pelicansin hyppysistä

Juhamatti Aaltonen teki Kärppien 2-2-tasoituksen. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Matti Ahola / STT

Vierasjoukkue Pelicans oli ottamassa toista perättäistä voittoaan Kärpistä miesten jääkiekkoliigassa, mutta Juhamatti Aaltonen päätti toisin ja pohjusti upeasti oululaisten 2–2-tasoituksen ajassa 59.25.

Ex-Pelicans Aaltonen sooloili läpi koko lahtelaispuolustuksen Kärppien pelatessa ilman maalivahtia. Kuljetuksensa päätteeksi Aaltonen tarjoili tekopaikan Petter Emanuelssonille, jonka veto upposi etuyläkulmaan ohi Emil Larmin.

Jatkoajalla Pelicansin Iikka Kangasniemellä ja Otto Kivenmäellä oli erinomaiset paikat pelin paketointiin, mutta molemmat jäätyivät pahasti ratkaisupaikoissaan.

– Periaatteessa turha jäädä pidempään miettimään hukattuja tilanteita, mutta pitää olla jatkossa jämäkämpi maalintekopaikoissa, Kangasniemi sanoi.

Kangasniemi (1+1) oli tehokas varsinaisella peliajalla, mutta myös voittomaalikisan yritys jäi hänellä torsoksi.

Voittolaukauskisassa Kärppien Aku Räty räpsäytti kiekon komeasti Pelicans-maalin yläkulmaan ja hän onnistui myös toisella yrittämällään, mikä toi Kärpille 3–2-voiton. Räty vastasi myös Kärppien 1–1-tasoituksesta toisessa erässä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut