Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Hallitseva ravikuningatar ohitti kilpasiskonsa Vermon loppusuoralla – "Tamma teki hyvän työn"

Maamme kärkitammoja pursunut kylmäveristen Tammatähti-lähtö ravattiin keskiviikkoiltana Vermossa. Tammataisto kääntyi kesällä ravikuningattareksi seppelöidylle Suven Sametille.

Tammatähdessä alkumatka oli reipasvauhtinen, kun Tuomo Ojanperä ja Hannu Torvinen halusivat ajaa kumpikin lähdön keulapaikalta. Torvisen ohjastama Taksvenla veti lopulta tammakatrasta, mutta vetojuhdan paikka ei ollut sille avain onneen.

Toista juoksurataa vetänyt Vennelmon Varma runttasi ratkaisupuolikkaalla ensin kärkeen, mutta pitkän kirin tehnyt Suven Sametti jyräsi päätösmetreillä varmasti parhaaksi.

– Viimeinen kierros ajettiin periaatteessa kolmatta rataa pitkin, että tamma teki hyvän työn, Tapio Perttunen ihasteli suojattinsa suoritusta.

– Suven Sametti on tuntunut edelleen hyvälle harjoituksissa, kuten 6-vuotiaan tamman kuuluukin. On hienoa, että se kehittyy lisää.

Ukkoherra todisti lujuutensa

Kangasniemellä asuvan Juha Kortekallion valmentama Ukkoherra jatkoi menestysrikasta loppusyksyään ottamalla toisen ykköstilansa peräjälkeen maamme pääradalla.

Iikka Nurmosen ohjastama Ukkoherra painui kiihdytysvaiheen päätteeksi vetotöihin. Se ei saanut mitään ilmaiseksi, kun kivikova kilpakumppani Tähtitie väänsi koko matkan ajan rinnalla. Tähtitie teki parhaansa, muttei päässyt Ukkoherran ohi.

– Heti olin huolissani, kun näin mikä hevonen tulee ravaamaan meidän rinnalle. Tiesin, että Tähtitie on vahva ja jaksaa tulla hyvin maaliin asti, mutta Ukkoherra on hienossa kunnossa ja kesti varmasti voittoon, Iikka Nurmonen selosti.

Teräsmiesliigassa Iikka Nurmonen oli ohjastajan roolissa liki toista 65-voittoaan. Nurmonen ajoi Markku Niemisen tallin Governor Hossia. Valjakko johti pitkän matkan kisaa noin 3110 metrin ajan, kunnes Janne Räisäsen ohjastama Cazador kuittasi päätösmetreillä ohi voittoon.

Toto65-voittoihin ravasivat myös B.Riitu, Arctic Lover ja Eetu Rols. Täysosumalla lunasti 1 499,97 euroa, viidellä oikein sai 26,74 e.