Wadan raportti: Ukraina huijannut dopingtesteissä

Maailman antidopingtoimiston Wadan tuoreen raportin mukaan Ukrainan antidopingtoimisto NADC on pitkään rikkonut dopingsääntöjä. Kaksi vuotta kestäneen tutkimuksen aikana löytyi Wadan mukaan todisteita siitä, että NADC varoitti urheilijoita dopingtesteistä ja testasi urheilijoita toimitiloissaan, mikä ei ole sallittua.

– Todisteet viittaavat siihen, että NADC teki tuota usein ennen tärkeitä kansainvälisiä kilpailuja. Joissain tapauksissa koko maajoukkue oli NADC:n tiloissa paikalla odottamassa testaamista, Wadan tutkimusjohtaja Günter Younger kertoi.

Touhu on jatkunut Wadan mukaan vuodesta 2012 asti. Tutkimus osoitti, että tänä vuonna NADC tietoisesti merkitsi ainakin kuusi testinäytettä väärin kilpailujen ulkopuolella otetuiksi, vaikka ne oli otettu kilpailujen aikana. Kisoissa otetuilla näytteillä on tiukempi testiseula.

– Tämä viittaa siihen, että tarkoituksena oli täyttää kilpailujen ulkopuolisten testien vaadittava minimimäärä ennen Tokion olympialaisia, Younger sanoi.

– Tutkimusoperaatio on nostanut esiin vakavia epäilyjä NADC:n toiminnasta. Lisäksi toiminnan ilmeinen pitkäkestoisuus ja häpeämättömyys viittaavat merkittäviin organisatorisiin epäonnistumisiin NADC:ssa.

NADC:lle kohdistettavista mahdollisista rangaistuksista ei ole vielä tehty päätöksiä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut