Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Australialainen jalkapalloilija tuli kaapista – kukaan muu huippusarjojen aktiivipelaaja ei ole julkisesti homoseksuaali

Maailman suurimmassa urheilulajissa jalkapallossa koettiin keskiviikkona harvinainen ulostulo, kun australialaispelaaja Josh Cavallo kertoi julkisesti olevansa homoseksuaali. Australian A-liigan Adelaide Unitedia edustava Cavallo, 22, kertoi homoudestaan seuransa videolla ja omalla Twitter-tilillään .

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Cavallo on maailman ainoa huippupääsarjoissa aktiivisesti pelaava miesjalkapalloilija, joka on avoimesti homoseksuaali.

– Olen jalkapalloilija ja olen homo. Haluan vain pelata jalkapalloa ja tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti muiden kanssa, Cavallo sanoi videolla.

Keskikenttämies kuvaili tähän asti elämäänsä kaksoiselämää uuvuttavaksi.

– On ollut melkoinen matka, että olen päässyt tähän pisteeseen elämässäni, mutta en voisi olla iloisempi päätöksestäni. Olen taistellut seksuaalisuuteni kanssa nyt kuusi vuotta ja voin viimein siirtää asian syrjään, Cavallo kirjoitti julkaisussaan.

Cavallon teko on miesten jalkapallossa äärimmäisen harvinainen. Justin Fashanusta tuli ensimmäinen homoudestaan kertonut miesammattilainen vuonna 1990, mutta brittipelaajan elämä päättyi traagisesti itsemurhaan vain kahdeksan vuotta myöhemmin.

Aston Villaa, Stuttgartia, West Hamia ja Evertonia edustanutta Thomas Hitzlspergeriä pidetään yhtenä tunnetuimmista homoseksuaaleista miespelaajista. Saksalainen kertoi kuitenkin seksuaalisesta suuntautumisestaan vasta pelaajauransa päättymisen jälkeen vuonna 2014.