Rajojaan hakeneella Bottaksella vaiheikas päätösharjoitus Austinissa, ajoi viidenneksi nopeimman ajan

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi viidenneksi nopeimman ajan formula ykkösten Yhdysvaltain gp:n kolmansissa vapaissa harjoituksissa. Lauantain harjoitusten nopein oli ajan 1.34,701 kellottanut Red Bullin Sergio Perez. Bottas jäi kärkiajasta 0,287 sekuntia.

Bottaksen harjoitussessio oli monivaiheinen. Aggressiivisesti ajolinjoja etsineeltä Bottakselta hylättiin harjoitusten alkupuolella yksi kierrosaika ratarajojen ylittämisen takia. Harjoitusten puolivälissä Bottas pyörähti ympäri, kun pitoa ei ollut nopeassa mutkayhdistelmässä riittävästi.

Alfa Romeon Kimi Räikkösen vauhti Texasin Austinissa riitti lauantain harjoitusten 13:nneksi nopeimpaan aikaan.

Lauantaina ajetaan vielä aika-ajot. Bottas lähtee sunnuntain kilpailuun parhaimmillaankin viidennestä lähtöruudusta, koska hän saa viiden lähtöruudun rangaistuksen.

Rangaistuksen taustalla on se, että suomalaisen autossa on jälleen tänä viikonloppuna uusi moottori. Sääntöjen mukaan kauden aikana saa käyttää kolmea moottoria, mutta Bottaksen ajokissa on Yhdysvalloissa jo kauden kuudes voimanlähde.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut