Lahti Basketballin Sherwood Brownille kahden ottelun pelikielto

ESS

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Lahti Basketballin Sherwood Brownille kahden ottelun kilpailukiellon.

Kurinpäätökseen johtanut tilanne tapahtui lauantaina, kun Lahti Basketball kohtasi Korisliigan ottelussa Loimaan Bisonsin.

Kurinpitopäätöksen mukaan Brown osui pelitilanteen ulkopuolella kyynärpäällä vastustajan pelaajaa päähän. Brown erotettiin pelistä sääntökohdan 38.1.1. perusteella (D-virhe), koska erotuomarit ovat pitäneet tekoa räikeän epäurheilijamaisena.

Kurinpitopäällikkö katsoo raportin, videotallenteen ja vastineen perusteella selvitetyksi, että Sherwood Brown on vastustajajoukkueen puolustuslevypallon jälkeen siirtymähyökkäyksen alkaessa huitaissut kyynärvarrellaan vastustajaa kaulan alueelle.

Kurinpitopäällikkö katsoo, että Sherwood Brown on syyllistynyt kurinpitosääntöjen mukaiseen vastustajan pelaajan fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen.

Kilpailukielto koskee Lahti Basketballin kahta seuraavaa ottelua.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut