Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Markkasen heitto takkusi kauden avauksessa – päävalmentaja muistutti Clevelandin tappion jälkeen, että pelaajat totuttelevat vielä pelitapaan ja toisiinsa

Lauri Markkanen sai runsaasti peliaikaa Cleveland Cavaliersin NBA-kauden avauspelissä Memphisiä vastaan. Yli 31 minuuttia kentällä raatanut Markkanen heitti kymmenen pistettä, otti yhdeksän levypalloa ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä.

Cleveland hävisi vierasottelun pistein 121–132.

Markkasen teholukema nuupahti 4 miinukselle. Hyökkäyspäässä hänen heittoprosenttinsa jäi 28,6:een, kun hän sai 14 pelitilanneheitosta neljä koriin ja onnistui seitsemällä kolmen pisteen heittoyrityksellään vain kahdesti.

Markkasen tilastoihin merkittiin myös kaksi korisyöttöä ja yksi pallonriisto.

Cavaliersin päävalmentaja Bernie Bickerstaff kohtasi tappion tyynesti.

– Meillä on uusi joukkue jätkiä, uudet pelipaikat, uudet roolit. Kestää hetken ennen kuin pääsemme siihen, mitä haluamme olla, Bickerstaff muistutti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Keskushyökkääjä Jarrett Allen oli Cavaliersin tehopelaaja. Hän sai koriin kaikki 11 pelitilanneheittoaan ja keräsi pelistä 25 pisteen saaliin. Liigatulokas Evan Mobley heitti 17 pistettä ja noukki yhdeksän levypalloa.

Collin Sexton pussitti takamiehen tontilta Cavaliersille 17 pistettä.

Morant johti kotijoukkuetta

Kotijoukkue Memphisin ketterä takamies Ja Morant heitti pelissä ahkerimmin ja kartutti isäntien tulosta 37 pisteellä.

Memphis karkasi ottelun alkupuolella parhaimmillaan 16 pisteen karkumatkalle, mutta Cleveland pääsi kaksi minuuttia ennen ottelun loppua vain pisteen päähän. Morant ja keskushyökkääjä De'Anthony Melton tekivät tilanteessa ratkaisevat pisteet, joilla kotijoukkue karkasi voittoon.

Clevalandin kausi jatkuu kauden ensimmäisellä kotipelillä. Se saa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa vieraakseen Charlotte Hornetsin.