Palmu viimeisteli hattutempun Jukurien päästessä painajaisestaan – "Maalit tulivat hyvään paikkaan"

Petrus Palmu (oik.) teki kolme maalia Pelicansia vastaan. Matias Honkamaa / LEHTIKUVA

Pasi Peltola / STT

Jääkiekkoliigassa kuusi ottelua peräkkäin pisteettömillä suorituksilla hävinnyt Jukurit kävi oikaisemassa kurssinsa perusteellisesti Lahdessa. Edellisissä neljässä ottelussaan jokaisen kolmannen erän maalein 0–3 hävinnyt Jukurit voitti kapteeninsa Petrus Palmun hattutempulla Pelicansin 7–4.

Joensuun Kiekko-Poikien kasvatti Palmulle, 24, hattutemppu oli liigauran ensimmäinen, vaikka hän oli tehnyt TPS:n ja JYPin paidassa yhteensä viidesti kaksi maalia samassa ottelussa. Kaikki Palmun (3+0) maalit Lahdessa olivat mallikkaita laukauksia tai ohjauksia. Jokaisessa niistä oli syöttäjänä ketjun sentteri Otto Mäkinen (0+3).

– Näin pääsi nyt käymään, maalit tulivat hyvään paikkaan. Olemme menossa oikeaan suuntaan, kun pystyimme pelaamaan myös kolmannen erän (2–0) hyvin, Palmu kommentoi.

Viittaus liittyi siihen, että Jukurit oli hävinnyt neljän edellispelin kolmannet erät yhteen laskettu 0–12. Pelicansille pisteetön peli oli vasta toinen kuuteen viimeisimpään otteluun.

– Jukurit oli halukkaampi voittamaan. Meillä on vielä paljon matkaa joukkueena kypsymiseen, kuvaili Pelicans-luotsi Tommi Niemelä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut