Jukurit piti pintansa – Pelicansille toinen tappio putkeen

Puolustuspäässä sattui paha merkkausvirhe pakkipari Mikko Kousalle (kuvassa) ja Mikko Kokkoselle. Tomi Natri / AOP

Eerikki Lyytikäinen

1.erä

Pelicans sai keskiviikkoiseen kotiotteluun Mikkelin Jukureita vastaan lentävän lähdön. Mikkeliläisten maaliverkko soi ensimmäisen kerran jo ajassa 2.06, kun Pelicans onnistui ylivoimalla.

Teemu Eronen laukoi siniviivalta maalille, josta Antti Tyrväinen rusikoi kiekon verkkoon. Iikka Kangasniemi sai myös syöttöpisteen osumaan.

Jukureiden kuitti tuli minuuttia myöhemmin kuin salama kirkkaalta taivaalta. Petrus Palmun löysä ja vaaraton veto pienestä kulmasta yllätti täysin Emil Larmin. Kiekko sujahti Larmin puikoista sisään.

Erän puolivälin jälkeen Jukurit oli jälleen asialla. Vieraat siirtyivät siirretyn rangaistuksen aikana johtoon, kun Teemu Henritius ohjasi puolustajan viivakudin pömpeliin.

Ajassa 15.22 Pelicans tasasi puntit. Iikka Kangasniemi riisti omalla puolustussiniviivalla vastustajan hyökkäyksen ja vapautti upealla rystylätyllään Jiri Smejkalin läpiajoon. Tsekkihyökkääjä uitti komeasti kiekon maalivahti Oskari Salmisen längistä maaliin.

Erän lopussa Jukurit iski vielä kertaalleen. Puolustuspäässä sattui paha merkkausvirhe pakkipari Mikko Kousalle ja Mikko Kokkoselle. Otto Mäkinen löysi maalin eteen vapaaksi unohtuneen Petrus Palmun, joka ohjasi kiekon maalin kattoon ohi voimattoman Larmin.

2. erä

Pelicansin ja Jukureiden välinen kakkoserä sai lahtelaisittain synkän startin. Pelikello ei ehtinyt juoksea kuin reilut kaksi minuuttia kunnes omissa soi. Patrik Puistola karkasi lahtelaispuolustajien välistä karkumatkalle. Juuri kuin Puistola oli yrittämässä maalintekoa, Pelicans-pakki koukkasi hyökkääjän kumoon. Puistola asettui itse ampumaan tuomittua rangaistuslaukausta ja uitti nätisti kiekon Larmin längistä sisään.

Jukureille siunaantui oiva paikka lisätä johtoaan, kun Mikko Kokkonen sai jäähyn. Lahtelaiset selvittivät alivoiman tyylikkäästi.

Erän puolivälin jälkeen Jukurit kaatoi lisää kylmää vettä lahtelaisten niskaan, kun joukkueen uusi latvialaisvahvistus Oskars Batna laukoi reboundin jälkeen lukemiksi jo 2–5. 

Vaikka kakkoserä oli kokonaisuudessaan Pelicansilta heikko, joukkue osoitti luonnetta.

Ensin Toni Utunen kavensi Teemu Erosen passista ajassa 33.44. Erän viimeisellä minuutilla Jiri Smejkal iski todellisen pukukoppimaalin. Smejkalin illan toinen kihaus syntyi maalin edestä, johon Lukas Jasek tarjosi laidalta maukkaan syötön.

Erän kulusta kertoo paljon maalivahtien torjunnat: Emil Larmi 15 ja Oskari Salminen neljä.

3. erä

Pelicansin prinsiipit päätöserään olivat luistelu ja työnteko. Mitään valtavaa parannusta isännät eivät otteisiinsa saaneet ensimmäisen kympin aikana. Pelicans hukkasi myös yhden ylivoiman, kun Niclas Lundgren sai kaksiminuuttisen ajassa 45.54. Pelicansin ylivoima jäi vaisuksi.

Ylivoiman aikana nähtiin myös pelottava hetki, kun Kaanien kultakypärä Lukas Jasek sai jonkinlaisen tällin. Tsekki könysi vaivoin vaihtopenkille ja veti pitkään happea. Hetken huilin jälkeen Jasek kuitenkin palasi fanien iloksi askiin.

Kun Pelicans viritteli viimeistä kiriä, Jukurit iski. Kukas muukaan oli asialla, kun hattutemppunsa viimeistellyt Petrus Palmu. Palmu harhautti lahtelaispakin ja viritti ranteella kiekon takakulmaan ohi Larmin. Jukureiden 6–4-osuma syntyi ajassa 54.28.

Lopussa Pelicans laittoi kaiken peliin ja Larmi otettiin vaihtoaitioon, kun kellossa oli aikaa lähes neljä minuuttia. Riskipeli ei tällä kertaa tuonut tulosta. Anssi Löfman tinttasi mikkeliläisten seitsemännen osuman tyhjiin ajassa 58.37.

Jukurit pilasi Mikko Kousan paluuottelun, katso maalikooste

Pelicans ei pärjännyt Jukureille, katso kuvagalleria

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut