Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

VPS:n loppukiri oli Ykkösen väkevin – "Pystyimme kauden tärkeimmillä hetkillä kauden parhaimpiin suorituksiin"

Vaasan Palloseura palaa ensi kaudeksi kotimaisen jalkapalloilun korkeimmalle sarjatasolle, kun joukkue varmisti lauantaina miesten Ykkösen kärkisijan. Vahvaan syysvireeseen päässyt VPS haki Helsingin Oulunkylästä tyylipuhtaan 4–1-voiton Gnistanista ja varmisti nousunsa jalkapalloliigaan ennen Ykkösen päätöskierrosta.

VPS aloitti kauden maltillisesti, mutta kauden ratkaisuhetkillä joukkue on noussut seitsemän perättäisen voiton putkeen. Samalla joukkue jätti kärkihaastajansa TPS:n ja RoPSin kamppailemaan liigakarsintapaikasta.

– Onnelliset ovat tunnelmat. Kova työ palkittiin näin, ja pystyimme kauden tärkeimmillä hetkillä kauden parhaimpiin suorituksiin. Seitsemän vahvaa peliä tähän loppuun, niin nousu on mielestäni täysin ansaittu, kesäkuussa VPS:n päävalmentajaksi noussut Jussi Nuorela kertoi.

Perinteinen liigajoukkue VPS pelasi pääsarjassa viimeksi vuonna 2019, jolloin joukkue ajautui liigan viimeiselle sijalle. VPS:n pitkäaikaisista runkopelaajista esimerkiksi Steven Morrissey ja Sebastian Strandvall ovat putoamisesta huolimatta jatkaneet Vaasassa, minkä lisäksi joukkue on löytänyt etenkin puolustuspäähän uusia vastuunkantajia.

Gnistan jäi jalkoihin

VPS siirtyi neljän maalin johtoon jo ensimmäisten 40 minuutin aikana. Jamaikalaiskärki Morrissey iski Gnistanin verkkoon kaksi maalia ja oli aiheuttamassa myös Gnistan-puolustaja Joel Europaeusin nimiin merkattua omaa maalia.

– Olemme koko ajan tienneet, että meillä on hyvä joukkue ja materiaali kasassa. Iso juttu meille oli saada hyökkäys- ja puolustuspelaaminen hyvään balanssiin. Olemme löytäneet kaikille hyvät roolit, ja myös loukkaantumisten kanssa meillä on ollut hyvä tilanne, Nuorela selvitti menestyksen avaimia.

TPS ja turkulaisia kaksi pistettä vähemmän kerännyt RoPS taistelevat ensi lauantaina pelattavalla päätöskierroksella liigakarsintaan oikeuttavasta kakkospaikasta, kun joukkueet ottavat yhteen Rovaniemellä. Lauantaina RoPS löi Pietarsaaressa peräti yhdeksän maalin ilotulituksessa neljäntenä olevan Jaron 6–3.