Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Naisten Suomen cupin parhaan pelaajan voitonjuhlia varjostaa suuri suru

Åland United voitti jalkapallon naisten Suomen cupin finaalissa PK-35 Vantaan jännitysnäytelmän jälkeen, sillä ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa. Joukkueet etenivät 1–1-tilanteessa rangaistuspotkukisaan, jossa Åland United oli parempi maalein 4–2.

Yksi ahvenanmaalaisten onnistujista oli hyökkääjä Dana Leskinen, joka oli joukkueensa ensimmäinen vetäjä. Helsingin Olympiastadionilla pelatun finaalin parhaaksi pelaajaksi valitun Leskisen voitonjuhlia kuitenkin varjostaa isän kuolema kesällä syöpään. Leskinen puhui cupin finaalin jälkeen asiasta avoimesti.

– Jään nyt Espooseen kotiin, sillä tulevana viikkona on tosi paljon erilaisia juttuja. On isäni uurnan lasku. Eiköhän tämä ala rauhoittua sitten pikkuhiljaa. Olisi ollut kiva, jos isä olisi ollut katsomassa, mutta hän seuraa varmaan jostain muualta sitten, Leskinen sanoi voiton ratkettua.

Leskinen, 20, sanoo kauden olleen raskaan. Finaalin parhaan pelaajan palkintolautasen hänelle ojensi naisten maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul.

– On ollut pitkä kausi, ja rehellisesti sanottuna tuntuu, että olen ollut ihan poikki kolme viime kuukautta. On koskettavaa, että ihmiset ja varsinkin maajoukkuevalmentaja miettii, että pelasin niin hyvin, että ansaitsin tällaisen lautasen, Leskinen sanoi.

Åland United sijoittui pääsarjassa eli Kansallisessa liigassa kolmanneksi.

– Cupin kulta kaulassa tuntuu hyvältä. Rangaistuspotkukisassa halusin vetää ekana. Halusimme myös liigassa kultaa, mutta tuli sentään mitali sieltäkin, Leskinen tiivisti.

"Molemmat painoivat päälle"

Åland Unitedille cupin mestaruus on toinen peräkkäinen. PK-35 Vantaa siirtyi lauantain ottelussa 41. minuutilla johtoon Roosa Bröijerin ohjattua pallon suoraan syötöstä tyylikkäästi sisään. Åland United tuli 52. minuutilla tasoihin, kun Pille Raadik pukkasi pallon kulmapotkutilanteessa vaikeasta asennosta maaliin.

Tasaisessa ottelussa PK-35 Vantaa piti paljon palloa ja pyöritti peliä lyhyillä syötöillä. Melko suoraviivaisesti pelannut Åland United oli vastaiskuissaan ja erikoistilanteissaan vaarallinen.

– Molemmat painoivat päälle, ja tässä olisi voinut käydä ihan miten vain. Tuli hyvä trilleri, Leskinen sanoi.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen oli luonnollisesti pettynyt tappioon, mutta joukkueen peliesitys miellytti häntä. Vantaalaisryhmä sijoittui Kansallisessa liigassa viidenneksi.

– Pelaajat toteuttivat tänään niitä asioita, joita olemme koko kauden hakeneet. Ensi vuonna tällä joukkueella on varmasti mahdollisuudet tapella liigamitaleista. Kun saamme tietyt lapsentaudit pois, tämä joukkue on hyvä, Väisänen uskoi.

Rangaistuspotkukilpailussa vantaalaisista epäonnistuivat Oona Sevenius ja Anna Olmala. Finaali keräsi Olympiastadionille 506 katsojaa.