Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Rallin MM-sarjan autoihin uudet kamerat ensi kaudeksi – tunnistavat tienvieruskatsojien paikat

Kansainvälinen autoliitto FIA vahvisti perjantaina, että rallin MM-sarjan ensi kauden Rally1-hybridiautoissa on pakollisena varusteena eteenpäin kuvaava kamera. FIA:n mukaan kameralla skannataan erikoiskoeteiden varsilla olevia mahdollisia uhkia ja sillä voidaan tunnistaa tienvieruskatsojien paikat.

Katsojien turvallisuus rallikisoissa on ollut huolenaiheena, ja tälläkin kaudella erikoiskokeita on jouduttu perumaan MM-ralleissa katsojien oltua vaarallisissa paikoissa. FIA on työstänyt teknisten apuvälineiden tuomista helpottamaan asiaa.

– Kaudesta 2022 alkaen FIA Artificial Intelligence Safety Camera (AISC) -kamera on pakollinen kaikissa Rally1-autoissa. Eteenpäin kuvaava kamera skannaa erikoiskoetta ja sen välitöntä ympäristöä, tunnistaa muodot (maastossa) ja analysoi alueen katsojien paikat, näin auttaen huomioimaan turvattomia tilanteita. Nykyisin käytössä oleva, kuljettajien suuntaan kuvaava HSC-kamera ei jatkossa ole pakollinen, vain suositeltu, FIA:n tiedotteessa kerrottiin.