Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Rovanperä tukevasti viidentenä Kataloniassa – Neuville kärjessä päätöspäivään

Toyotan Kalle Rovanperä pysyi kokonaiskisan viidennellä sijalla läpi päivän Katalonian MM-rallissa. Päivän seitsemästä erikoiskokeesta suomalaisnuorukainen napsi sijoja kolmesta kuuteen.

– Ihan ookoo. Tärkeintä meille on se, että olemme parantaneet koko ajan auton säädöissä, ja itse (parantanut) ajamisessa, Rovanperä summasi MM-sarjan kisaseurannassa .

– En ole ajanut ylärajoilla. Yhdessä mutkassa laskin väärin tosi isosti, mutta muuten ollaan ajettu turvalliseen tyyliin. En halua riskeerata mitään, Rovanperä jatkoi viitaten päivän kolmannen ek:n vaaratilanteeseensa.

Rovanperällä on matkaa neljäntenä ajavaan Hyundain Dani Sordoon 32,4 sekuntia, ja kuudentena oleva Fordin Gus Greensmith on jo kahden ja puolen minuutin päässä Rovanperästä.

Rallin kärjessä sunnuntain päätöspätkille starttaa Hyundain Thierry Neuville , joka oli vahvassa vauhdissa koko päivän. Hänen etumatkansa Toyotan Elfyn Evansiin on 16,4 sekuntia. Kolmantena ajaa Toyotan Sebastien Ogier, jolla eroa kärkeen on 38,7 sekuntia. Ogier menetti aikaa pysähdykseen päivän viimeisellä ek:lla, ja neljäntenä oleva Sordo kiristi 1,2 sekunnin päähän ranskalaissuuruudesta.

Ralli päättyy huomenna ajettaviin neljään erikoiskokeeseen.