Mäkihypyn kesä-SM-kisat hypätään perinteisesti Lahdessa – naisia mukana ennätysmäärä

Mäkihypyn kesä-SM-kisoihin ja junioreiden kesäcupin päätösosakilpailuun on tulossa yhteensä 69 kilpailijaa. Katja Luoma

ESS

Mäkihypyn kesä-SM-kisat hypätään lauantaina ja sunnuntaina perinteisesti Hiihtostadionin kolmesta mäestä. Lahden Hiihtoseuran järjestämissä kisoissa on lauantain ohjelmassa lisäksi alle 16-vuotiaiden kesäcupin päätösosakilpailu.

SM-mitaleista kilpaillaan miesten ja naisten yleisten sarjojen lisäksi alle 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjoissa. Lauantain ohjelmassa ovat henkilökohtaiset kilpailut ja sunnuntaina ovat vuorossa alle 18-vuotiaiden parikilpailu sekä miesten joukkuemäki.

Kisoissa ovat mukana kaikki Suomen maajoukkuehyppääjät lukuun ottamatta Kiteen Antti Aaltoa, joka ei pääse mukaan parin viikon lepoa vaativan "pienen terveydellisen operaation" takia. Naisia on mukana yhdeksän kesä-GP:n osakilpailuissa hienosti menestyneen Ounasvaaran Jenni Rautionahon johdolla.

– Onhan se todella mukava nähdä, että naisia on näin paljon näissä kisoissa. Enemmänkin vielä mahtuisi mukaan, mutta ei tietysti voi toivoa enempää, kun on kolminkertaistettu osallistujamäärä parin vuoden sisällä, iloitsi kilpailunjohtaja Janne Tervahartiala tiedotteessa.

Kaikkiaan SM-kisojen neljään sarjaan on ilmoittautunut 48 kilpailijaa ja alle 16-vuotiaiden kesäcupissa osanottajia on 21.

Mäkihypyn tulevaisuus näyttää pitkästä aikaa valoisammalta, sillä viime viikonloppuna järjestetty Polku ylös ja lentoon -leiri kokosi leirikisoineen 78 mäkihypyn ja yhdistetyn junioria Karpalon pienempiin mäkiin.

Lauantaina alle 16-vuotiaat kilpailevat HS70-mäessä, samoin alle 18-vuotiaat tytöt, naiset ja 18-vuotiaat pojat hyppäävät HS100-mäestä ja miehet suurmäestä (HS130). Sunnuntain nuorten parikisa käydään pienimmästä HS70-hyppyristä ja miesten joukkuemäki normaalimäestä (HS100).

Yhdistetyn tyttöjen Projekti 2026 etenee – "Mikä vaan on mahdollista"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut