Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kalle Rovanperä tippui kärkitaistelusta Katalonian MM-rallissa – "Oli tosi hankalaa"

Toyotan Kalle Rovanperä ei yltänyt kärkikuljettajien vauhtiin Katalonian MM-rallin avauspäivänä perjantaina. Rovanperä on kisassa viidentenä 38 sekuntia rallia johtavaa Hyundain Thierry Neuvillea perässä.

Varsinkin aamupäivän erikoiskokeella Rovanperä tuskaili auton säätöjen sekä oman ajamisensa kanssa.

– Oli tosi hankalaa. Kaikki muutkin valittivat, että auto aliohjaa. Minulla se vaikuttaa todella paljon ajamiseen. Uudet renkaat ovat hankalat, koska ne ylikuumenevat ja aliohjaavat tällaisilla teillä, Rovanperä valitteli.

– Tallikaverit pystyvät ajamaan autolla, joka aliohjaa, mutta minulle se ei sovi yhtään. Koko ajan yritin miettiä, mitä voisin muuttaa omassa ajotyylissäni.

Iltapäivän erikoiskokeilla Rovanperä löysi jo vauhtia, mutta kärki karkasi silti kauas. Eroa kolmantena ajavaan Sebastien Ogieriin on 18,6 sekuntia.

– Toinen lenkki oli tosiaan parempi. Teimme pieniä muutoksia autoon, jotka auttoivat. Myös oma ajotyylini sopi nyt paremmin renkaille. Yritetään jatkaa huomenna samalla tavalla, Rovanperä mietti.

– En ole ihan tyytyväinen suoritukseeni, mutta oli tämä silti ihan hyvä päivä.

Neuville hyökkäsi kärkeen

MM-sarjan voitosta Ogieria vastaan taisteleva Toyotan Elfyn Evans oli Kataloniassa aamupäivän valtias, mutta Neuville kiri kärkeen iltapäivän erikoiskokeilla. Kaksikon välinen ero on kuitenkin vain 0,7 sekuntia Neuvillen eduksi.

– Tunsin koko ajan oloni luottavaisemmaksi autossa. Odotan jo huomisen erikoiskokeita, sillä niiden pitäisi sopia meille vielä paremmin, Neuville uhosi.

Ogier valahti hieman yllättäen liki 20 sekunnin päähän kärkikaksikosta.

– Minulla ei ollut tarpeeksi itseluottamusta, että olisin voinut laittaa ihan kaiken peliin. Päivä oli meille tosi huono. Kamppailin vähän koko ajan auton säätöjen kanssa, enkä löytänyt kunnon ajorytmiä, Ogier kertoi.

Emil Lindholm ajaa kärkipaikalla WRC3-luokassa. Teemu Suninen on puolestaan toisella sijalla WRC2-luokassa ja Jari Huttunen neljännellä tilalla.