Tetrick Wania ravasi suurvoittoon Ruotsissa

Hämeenkyröläisen Riina Rekilän kasvattama, omistama, valmentama ja ajama Tetrick Wania kiri ylivoimaiseen voittoon Örebrossa torstaina ajetussa 2-vuotiaiden Svampen-kisassa. 510 000 kruunua tuli ajalla 14,0a/1609m. Beat It täydensi suomalaispanosta ja sijoittui kolmanneksi.

Beat It ja Tetrick Wania starttasivat takarivin lähtöpaikoilta. Adrian Kolgjinin Bellissimo Face paineli keulaan. Rekilä tarkkaili tilanne toisen jonon neljäntenä edellään Magnus A Djusen ajama Beat It.

Rekilä käänsi Tetrick Wanian kiriin 700 metriä ennen maalia. Muscle Hillin ja Random Destinyn poika paineli vauhdilla ja eteni johtohevosen rinnalle. Maalisuoralla Tetrick Wania meni helposti ykköseksi. Iiro ja Joonas Uutisen omistama Beat It kiri terävästi kolmanneksi ja sai 127 500 kruunua ajalla 14,6a.

– Tämä ykkössija on varmasti tunnetasolla suurin, mitä olen voittanut, kun paikalla on vielä oma perhe ja ystäväni Kaisa Nivola, jonka luona Kallelassa Tetrick Wanian emä Random Destiny siemennettiin. Tetrick Wania syntyi Suomessa. Se vietiin huutokauppaan Amerikkaan, mutta Lexingtonissa sen hinta nousi vain reiluun 80 000 dollariin ja huusin sen takaisin. Hevonen palasi Suomeen maaliskuun puolivälissä. Kun ajoin ensimmäisen kerran Tetrick Wanialla radalla, sanoin, ettei ole montaa hevosta, jolla on sellainen moottori kuin tällä, liikuttunut Rekilä kertoi.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut