Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

HIFK tylsytti Tapparan – ovela vihje seuralegendasta vilahti valotaululla

Jääkiekkoliigan mestarisuosikkeihin kuuluvat HIFK ja Tappara tuskin arvasivat kauden alussa, että viruvat ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen aikaan alemmassa keskikastissa. HIFK oli kotonaan vahvempi maalein 4–2 ja kirjautti kauden torstaiotteluiden toistaiseksi suurimman yleisömäärän 6 214.

Loukkaantumisen jälkeen parasta pelikuntoa lähestyvä tähtihankinta Eetu Koivistoinen teki maalin ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Juha Jääskä sai avauserän lopulla palkinnon yrittämisestään.

– Voitto tuntuu erityisen hyvältä. On ollut vaikeita pelejä. Kun saa onnistumisia, auttaa se koko joukkuetta. Emme ole tehneet kauheasti maaleja, Koivistoinen sanoi.

Tapparan Waltteri Merelän ja Joona Luodon kavennukset toivat sähinää päätöskympille, kunnes Otto Paajanen (1+2) tyylitteli loppulukemat tyhjään maaliin.

– Ei se Tapparan kiri huolestuttanut. Oli selvää, että meidän pitää malttaa, eikä saa antaa ylivoimahyökkäyksiä. Eikä annettukaan maalien jälkeen. (Niilo) Halonen hoiti lopun, Koivistoinen kiitteli maalivahtia.

Avauserässä valotaululla esitettiin videokooste Lennart Petrellin peliuran varrelta. Hän edusti HIFK:ta 14 liigakaudella ja kertoi lopettamisesta kesäkuussa. Videokoosteen päätteeksi näytettiin päivämäärä 30.10.2021.

HIFK isännöi tuolloin Ilvestä ja viettää STT:n tietojen mukaan Petrellin juhlailtaa. Hänen käyttämää pelinumeroa 32 ei kuitenkaan jäädytetä, ainakaan vielä.