Rokotteesta kieltäytymisen takia NBA:sta sivussa oleva tähti sanoo ajattelevansa omaa parastaan

Rokotteesta kieltäytyneen Kyrie Irvingin mukaan kyse on vapaudesta tehdä mitä haluaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tähtitakamies Kyrie Irving on joutunut sivuun NBA-koripallojoukkueensa Brooklyn Netsin toiminnasta, mutta sanoo ajattelevansa omaa parastaan. NBA-kausi alkaa ensi viikolla, eikä Irving voi ainakaan toistaiseksi osallistua joukkueensa toimintaan rokotuksesta kieltäytymisen takia.

Irving perusteli toimintaansa Instagram-livessä keskiviikkona. Hän ei suoraan sanonut olevansa rokotevastainen.

– Tee sitä, mikä on parasta sinulle. En ole kummankaan puolen asiamies. Teen vain sen, mikä on parasta minulle. Tiedän seuraukset, ja jos se tarkoittaa sitä, että minut tuomitaan, niin se on minun osani, Irving sanoi.

Koronaviruspandemian takia New Yorkin kaupunki ei salli rokottamattomien urheilijoiden osallistua harjoituksiin tai peleihin. Pelaaminen vieraspeleissä voisi olla mahdollista, mutta Netsin seurajohto on ilmoittanut, ettei ota Irvingiä kokoonpanoon, ellei tämä voi osallistua kaikkiin tapahtumiin.

– Ei, en ole lopettamassa uraani. Ei, en jätä peliä tällä tavoin. Työtä on vielä paljon jäljellä, Irving sanoi.

Irving toisti myös, ettei hänen päätöksensä riipu Netsin tai New Yorkin viranomaisten päätöksistä.

– Toistan, ettei tässä ole kyse Netsistä eikä organisaatiosta eikä NBA:sta tai politiikasta. Kyse on vain vapaudestani tehdä mitä haluan, Irving selvitti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut