Otto Kivenmäen ylänurkkapyyhkäisy toi Pelicansille täyden pistepotin

Pelicans on voittanut jääkiekon Liiga-ottelussa Ilveksen maalein 2–1.

Voittomaalin teki kolmannen erän lopussa Otto Kivenmäki (keskellä). Sami Lettojärvi
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

1. erä

Avauserä ei tarjonnut maaleja. Ainoa pöytäkirjamerkintä tuli jo runsaan minuutin pelin jälkeen, kun Ilves-konkari Petri Kontiola passitettiin jäähylle. Pelicansin ylivoimassa oli parhain isku hakusessa.

Erä oli pitkälti kotijoukkueen hallintaa. Ilves sai ainoan kunnollisen maalipaikkansa vasta erän lopussa, kun taas Pelicansilla tilaisuuksia oli useita.

Liigan tilastojen mukaan kiekonhallinta oli 63-prosenttisesti Pelicansin hallussa.

Ilveksen maalivahdille Marek Langhamerille kertyi 11 torjuntaa. Pelicans-maalilla Emil Larmi selvisi viidellä torjunnalla.

Jiri Smejkal palaa kehiin, mutta yllättävälle pelipaikalle – tässä Pelicansin kokoonpano Ilves-otteluun

2. erä

Pelicansin ylivoima alkoi toimia pelin edetessä. Illan toinen ylivoima ei vielä tuottanut tulosta, mutta kolmas kerta sanoi toden. Iikka Kangasniemi täräytti lahtelaiset 1–0-johtoon ajassa 32.12.

Ilveksen kuitti tuli reilu minuutti myöhemmin. Puolustaja Leo Lööf pääsi marssimaan hyökkäyssiniseltä tekopaikkaan, kun Pelicansin Leevi Tukiainen oli pelannut karvaajana itsensä tilanteesta ulos. Lööf viimeisteli tarkasti saatuaan myös hyvän avun maskimiehiltä.

Heti maalin jälkeen syntyi polemiikkia, kun Ilves-pakki Jarkko Parikka kolasi Sakke Hämäläisen polvitaklauksella. Parikka selvisi tuomariston neuvonpidon jälkeen kaksiminuuttisella, vaikka Hämäläinen joutui keräilemään itseään aikansa taklauksen jäljiltä.

Ylivoimalla Jiri Smejkalilla oli lähes tyhjä maali edessään, mutta Ilves-molari Marek Langhamer ehti vielä kiekon tielle. Samassa tilanteessa tshekkivahti loukkasi itseään. Langhamer yritti jatkaa peliä vielä hetken, mutta seuraavalla pelikatkolla hän luisteli tuskaisen näköisenä pukukoppiin. Tamperelaismaalille Langhamerin tilalle luisteli Vadim Zherenko.

Erän loppusekunneilla Pelicansin Elias Vilén tarjoili huippupaikan Matias Rajaniemelle, mutta puolustajan ohjaus takatolpalta painui ohi maalista. Ilveksen Langhamer torjui erässä yhdeksän kertaa, Pelicansin Larmi kuusi.

Pelicans vahvisti jymysiirron – Mikko Kousa palaa lahtelaisryhmään

3. erä

Kolmas erä eteni ilman tilastomerkintöjä loppupuolelleen asti. Pelicansin 2–1-maali syntyi kuin salama kirkkaalta taivaalta ajassa 56.16. Jiri Smejkalin heittämä siirtokiekko kimposi päätylaidasta otollisesti Otto Kivenmäelle, joka antoi palaa yhdellä kosketuksella. Huonosti sijoittuneella Vadim Zherenkolla oli jäänyt etuyläkulma auki, ja sinne kiekko myös painui.

Kivenmäen maali kantoi loppuun asti. Pelicans venytti voittoputkensa jo neljän pelin pituiseksi. Ilvekselle on kertynyt yhtä monta tappiota putkeen. Pelicans jatkaa pelejään lauantaina Tampereella Tapparan vieraana.

"Sitkeys on tuonut meille pisteitä" – Tommi Niemelä on tyytyväinen Pelicansin vireeseen

Juttua päivitetty klo 20.05 kauttaaltaan toisen erän tiedoilla ja klo 20.48 kolmannen erän tiedoilla.

Aiheeseen liittyvää

  1. Pelicansille jälleen voitto, Ilves kaatui tiukassa väännössä - katso kuvat ottelusta 13.10.2021 21:21
  2. Pelicans vahvisti jymysiirron – Mikko Kousa palaa lahtelaisryhmään 13.10.2021 16:00

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut